Upkos lošoj modnoj reputaciji, teksas šorts opstaje decenijama. Zapravo, radi se o tome da je u pitanju najsvestraniji i najizdržljiviji odevni predmet, a samim tim i najodrživiji - jer možemo da ga nosimo na mali milion načina.

Zahvaljujući modnim influenserkama na društvenim mrežama, šorts polako, ali sigurno postaje IT komad koji itekako može da izgleda elegantno, a samim tim, i da se ponese u kancelariju ili na važan događaj umesto letnjih pantalona.

U nastavku otkrijte 5 načina da kombinujete teksas šorts, a da ne izgleda jeftino.

1. Gradski look: teksas šorts i lanena košulja

Supercasual šorts postaje malo više 'smart' uz minimalističku belu zakopčanu lanenu košulju, probrane komade nakita i elegantne sandale. Ko kaže da šorts ne može da se nosi u kancelariji?

 2. Sportska elegancija: prugasta košulja i patike

Oversized košulja, potkošulja i patike savršeno nadopunjuju teksas šorts na svim letnjim izletima. Dodajte im sunčane naočale, ne zaboravite ruksak s bočicom vode i bacite se u istraživanje novih destinacija.

3. Letnje odelo: sako i šorts

Teksas šorts nikad nije izgledao više chic kao u kombinaciji s običnom belom majicom kratkih rukava, ravnim sandalama i letnjim blejzerom. Čak i Francuskinje kažu DA!

 4. French chic: prugasti džemper i jeans

Kako uvek stylish i elegantne Parižanke nose kratki teksas šorts? Uz obavezne horizontalne prugice, baletanke ili slingback cipele, te dobru torbu u koju stane sve što vam treba za šetnju gradom.

5. Letnja uniforma: potkošulja i patike

Najjednostavnija kombinacija iz koje na godišnjem odmoru nećete želeti da izađete: potkošulja, šorts i patike u kojima možete na plažu, na kafu, šetnju...