Leto nam je stiglo, a s njime i omiljene nam letnje pantalone - bermude. Ove trendi pantalone su idealne za sve one koji vole da nose duže pantalone, čak i tokom visokih temperatura.

Uz karakteristične široke nogavice, koje, zavisno od modela, izgledaju gotovo kao suknja, ove pantalone se često mešaju s kraćim pantalonicama.

Ipak, kada je reč o bermudama važi jedno pravilo – nogavice sežu makar do kolena, a ove sezone su vrlo poželjni modeli širih nogavica.

Bermude su pantalone nešto šireg kroja koje završavaju iznad kolena ili sežu do kolena. Inače, bermude svoje ime duguju istoimenom arhipelagu u Atlantiku. Tamo su kratke pantalone deo uobičajene kancelarijske odeće za muškarce i nose se zajedno s čarapama do kolena, košuljom i kravatom.

Bermude potiču iz Kraljevske mornarice: pred kraj 19. veka britanski vojnici su bili stacionirani na Bermudskim otocima, a zbog tropske klime ubrzo im je postalo prevruće u dugim pantalonama.

One su brzo isečene do kolena i tada je stvoren novi oblik pantalona! Bermude su se prvi put našle u ženskoj modi 1960-ih i brzo su postale popularne kao pantalone idealne za svaki dan.

Koliko su voljene među dizajnerima govori i bogata ponuda istih u omiljenim high-street radnjama:

STRADIVARIUS Bermude su letnji hit koji je pogodan za sve prilike!