Haljine, suknje i kratke pantalone tradicionalni su modni vladari letnje sezone, ali ovog leta s jednakom strašću obožavamo pantalone visokog struka i širokih nogavica. 

Pojam pantalona širokih nogavica uključuje sve pantalone koje se ne protežu usko uz nogavicu, već se spuštaju ravno od pojasa. Široke pantalone izrađuju se od teksasa, pamuka ili lana, a po pravilu ih odlikuje labavi kroj. Bez obzira od kojeg su materijala, važno je da ne budu uske kao skinny modeli, već široke, što ih čini savršenima za leto.

A s čime ih je najbolje kombinovati za chic i trendi izgled?

Ovde je važno da se poigrate sa siluetom - ili ćete ostati u širokom stilu ili ćete širokom kroju suprotstaviti uskim gornjim delom. Ovo su neke od najlakših, ali ne i ne manje upečatljivih, modnih kombinacija koje, jednom kada usvojite, poželećete da ih nosite svaki dan.

Široke pantalone u kombinaciji kratkog topa i sakoa

Većina širokih pantalonaa ne dolazi samo sa širokim nogavicama, već i s visokim strukom. Ovo leta uz takav model možete prekrasno stilizovati gornji deo u obliku kratkog topa koji je znatno kraći od obične majice, no ipak ima nešto više materijala od običnog grudnjaka.

Ova kombinacija ostavlja traku gole kože između ruba pantalona i topa stvarajući super letnji izgled. Ako vam je taj izgled ipak preotvoren, jednostavno nabacite sako preko. Predimenzionirani modeli su veliki modni trend, a ovaj stajling posebno će dobro izgledati u kombinaciji pantalona i gornjeg dela neutralne boje kao što je bež, bela ili siva.

Široke pantalone i košulja muškog stila

Široke pantalone ne moraju se nužno uskladiti s uskim gornjim delom. Široke košulje izgledaju puno modernije uz trendi pantalone, posebno modeli koji izgledaju kao da smo ih pozajmili ih dečkovog ormara. Ovog leta u modi su košulje u svetloplavoj i beloj boji, ali i modeli muškog stila u jarkim bojama. Košulju možete nositi tako da je ležerno uvučete u pantalone ili je jednostavno pustite da ležerno pada.

Tokom letnjih dana odličan izbor su prozirne bluze koje su lako nosive i preko šarenih gornjih delova bikinija. Izvrsna alternativa klasiku su modeli kratkih rukava koji će biti vrlo trendi ovog leta.

Pantalone širokih nogavica i basic majica bez rukava

Ovaj stajlig pravi je dokaz kako se i u modi suprotnosti privlače.Pantalone širokih nogavica impresioniraju svojom širinom, a trendi majice bez rukava ovog leta veoma su pripijene. Ako ih nosite zajedno dobićete izgled koji je istovremeno minimalistički, klasičan i sportski chic. Preko minimalističke majice lako možete nabaciti i pulover na pruge koji će prekriti golu kožu i biti lep dodatak.

Patike ovoj kombinaciji daće sportski izgled, dok sandale s trajama predstavljaju elegantan i trendi kontrast. Nije važno da li preferirate platnene pantalone, plave farmerice ili bele modele, s basic majicom nemoguće je pogrešiti, a dokazuje to i Chanel koji je ove sezone predstavio ovaj model sa svojim potpisom.

Široke pantalone i gornji deo korseta

Netflixova serija Bridgerton uticala je na mnoge modne trendove ove godine, a ovog leta, između ostalog, na modnu scenu se vraćaju korseti. Izvorno datirajući iz ranog 18. veka , korseti su tradicionalno bili namenjeni oblikovanju torza u oblik peščanog sata. Iako mnogi današnji korseti pozajmljuju male detalje od tradicionalnih korseta, oni su definitivno udobniji i ležerniji od originalnih verzija.

U ovoj kombinaciji gornji deo čini veliki kontrast širokim pantalonama, budući da su korseti vrlo elegantni i pripijeni uz telo, dok široki kroj pantalona jasno pripada u casual kategoriju. Ovaj stajling deluje posebno skladno ako se kombinuju pantalone i top sličnih, ili istih boja. Za moderan izgled možete se osloniti i na komade u kontrastnim bojama, a ova kombinacija u svakom slučaju je veliki hit. Naravno, za ozbiljniji efekat i dozu ozbiljnosti možete dodati sako.

A ukoliko tragate za korsetom, u galeriji u nastavku teksta pogledajte najlepše modele high street brendova.

ZARA Zarina ponuda za 2022