Haljina je jedan od najomiljenijih odevnih predmeta svake žene, jer je glavni komad ažurirane i funkcionalne garderobe.

Iako za brojne dame ne predstavljaju prvi izbor u hladnim mesecima, verzije haljina namenjene jesenko-zimskoj sezoni dovoljno su tople, udobne i svestrane, a brzo i rešavaju mozganja u danima kada ne znamo šta da obučemo.

Baš kao protekle godine i ove je udobnost vodila glavnu reč, a očitavala se i u trendovima po pitanju haljina. Ove zime najviše svedočimo modelima širokog kroja i od udobnog pletiva, dok se s druge strane nalaze šik haljine poput modela slip kroja prilagođenih zimskoj sezoni uz predimenzionirani blejzer.

Pletena haljina

Već nekoliko sezona haljine od pletiva su veoma popularne na modnoj sceni, a ništa drugačije neće biti ni u novoj kalendarskoj godini. Pripijene verzije pletenih haljina, koje krasi maksi dužina, prema modnim prognozama, postaće najpopularniji odabir.

Uske verzije pletenih haljina spadaju u brezvremenske komade.
Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Satenska haljina

Haljine satenskoga sjaja, kakve su vladale modnom scenom 90-ih godina važe za modni odabir broj jedan iz sezone u sezonu. Njihove verzije s dugim rukavima izgledaju podjednako elegantno i poput verzija s tankim naramenicama predstavljaju idealan odabir u svečanim prilikama.

Satenska haljina važi za modni odabir broj jedan u 2022. godini.
Instagram 

Crna haljina

Aktuelna sniženja idealno su vreme da svoju kolekciju u ormaru obogatite klasičnim komadima poput male crne haljine kakve iz sezone u sezonu krase police prodavnica i baš nikada ne izlaze iz mode.

Crna haljina baš nikada ne izlazi iz mode.
Shutterstock 

Sako haljina

Ako ste do sada najčešće posezali za pantalonama, a haljine u vešto izbegavali, novi trend koji će obeležiti mesece pred nama lako bi vas mogao navesti da se odvažite na nešto potpuno novo. Sako haljine odličan su model svestranih haljina koje laskaju svakoj figuri.

Sako haljine odličan su model svestranih haljina jer laskaju svakoj figuri.
Instagram 

Cvetne maxi haljine

Iako se najčešće vežu za tople mesece, cvetne haljine maxi kroja mogu predstavljati idealan odabir i zimi, kao efektan bazni komad pri slojevitom odevanju. Uz blejzer, elegantan kaput i čizme, cvetna haljina maxi kroja zablistaće u punom sjaju.

Cvetne haljine maxi kroja predstavljaju idealan odabir i zimi.
SplashNews.com / Splash / Profimedia