AKO STE VERNI KLASICIMA, OVO SU PATIKE ZA VAS: Kultni model već decenijama ne gubi na popularnosti

Već 101 godinu najtraženije kultne patike i ovog proleća su izbor mnogih trendseterki.

Christopher Peterson / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Ako je nešto vanvremensko kada su u pitanju patike, onda je to svakako kultni model brenda Converse, Chuck Tailor All Star, koji je svoj sadašnji dizajn dobio pre tačno 101 godinu, a nastao je pet godina ranije.
Patike prepoznatljivog dizajna ne gube na popularnosti iz sezone u sezonu, uprkos nebrojenim novim modelima koji tek stižu na modnu scenu.

Stoianov / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Ne mogu im odoleti čak ni poznate fashion devojke, pa smo videli da u kul outfitima mnogih poznatih trendseterki, od Paris Hilton, koja je kombinovala kratke starke sa upečatljivom bundom sa leopard printom, do Kaje Gerber, koja najradije nosi duboki model.

Javiles/Bruce / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Glumice Ema Roberts, Lusi Hejl i Lejdi Gaga, koje su ih nosile sa iscepanim farmerkama i majicom na nedavnoj dodeli Oskara, obožavateljke su starki. Moć starki: jednostavan, ali veoma moderan stajling na najbolji način pokazuje svestranost ovog cool modela.

U svakom slučaju, ovaj model patika je svestran i bezvremenski, pa ako niste fascinirani najnovijim trendovima sa starim damama, jednostavno ne možete pogrešiti. Odgovaraju svima bez obzira na godine i često ih nose i pedeset plus modna ikona Karmen Gimeno.

Iako su ih proslavili košarkaši, kultne patike su vremenom prešle iz subkulturnih grupa na modnu scenu i sada su omiljene patike mnogih generacija. I dok trendovi dolaze i odlaze, oni su konstanta u našim ormarima. Pored toga, đonovi su redizajnirani u poslednjih nekoliko godina i sada su postali mnogo udobniji za nošenje.

Danas su ove uniseks patike, definisane belim đonom i zvezdicom na zglobu, pa ako tražite prolećne patike koje neće tek tako nestati sa modne scene, starke vas neće izneveriti.

Veronesi /=\ / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia, Stoianov / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia Kako slavne dame nose kultne patike