HIT ČIZME SA POČETKA 2000-ih ŽIVE DRUGU MLADOST: Popularnost ne prestaje da im raste, a jasno je i zašto

Na krilima nove popularnosti trendova sa početka milenijuma, Moon Boot čizme ponovo su dobile svojih pet minuta slave na modnoj sceni.

Instagram

Godine 1969. dizajner Giancarlo Zanatta kreirao ih je inspirisan sletanjem Apola 11 na Mesec (otuda i ime). Ove futurističke čizme bile su svuda tokom 70-ih i 80-ih, prodate u više od 25 miliona primeraka, a 2000. godine bile su svrstane među 99 dizajnerskih komada koji su obeležili 20. vek.

Iako se čizme sa potpisom brenda Moon Boot obavezno nose u danima kada snežni pokrivač prelazi deset centimetara, ovaj glomazan i izuzetno udoban model obuće poslednjih sezona viđamo svuda.

U aktuelnoj godini su popularnije nego ikada. U skladu sa novim životom trendova s početka milenijuma, ove prepoznatljive čizme žive drugu mladost.

Pored stajlinga zaljubljenica u modu sa Instagrama i TikToka, dovoljan dokaz su i stajlinzi modnih influenserki sa TikToka i Instagrama, kao i dama iz sveta poznatih, među kojima je i pop zvezda Dua Lipa.

Činjenica da su verzije inspirisane njima lansirali dizajnerski brendovi kao što su Chanel, Fendi, Prada i Miu Miu dovoljno govori o popularnosti glomaznih čizama za sneg Moon Boot.

Nakon modne kuće Chloe, brend Moon Boot je ove sezone lansirao uzbudljivu liniju čizama u obliku capsule kreirane u saradnji sa brendom Alanui.