Iako još uvek nismo "uskočili" u prolećne komade, čini se kako o njima intenzivno razmišljamo već neko vreme. Tome u prilog idu i rezultati najnovijeg Googleovog shopping vodiča, koji na temelju izveštaja o pretraživanju svojih korisnika pokušava predvideti neke od najvažnijih trendova za proleće.

 Pročitajte još: UVRSTITE 7 BOJA U VAŠ STIL I SVI ĆE MISLITI DA TROŠITE STOTINE € NA ODEĆU: Nijanse koje čak i običnoj majci dižu cenu

 Njihov "Spring Try Guide" tako donosi ideje i interesantne podatke iz industrije lepote, uređenja doma i mode. Baš poput "Pinterest Predicts" istraživanja ili pak Spotifyjevog "Wrappeda", Google je odlučio da analizira trendove u pretraživanju u protekla tri meseca i izdvojio nekoliko najtraženijih pojmova.

baletanke 2024
Claire Guillon / Camerapress / Profimedia 

baletanke za proleće
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Uz pomoć stručnjaka iz različitih područja, spomenute su pojmove stavili u kontekst trendova te tako dobili ultimativnu shopping listu za sve one koji žele biti "korak ispred" ostalih.

prolećne baletanke
Claire Guillon / Camerapress / Profimedia 

U kategoriji mode su se istaknuli krojevi poput košulja i "tech" jakni, dok su Mary Janeice bile najtraženiji stil baletanki između oktobra 2023. i januara 2024. O ovim bezvremenskim cipelama, duboko ukorenjenim u klasični pariški šik, već smo mnogo pisali, a u prilog ovoj "prognozi" ide i aktualna high street ponuda koja vrvi od od ženstvenih baletanki. U istom je periodu najpretraživaniji brend patika bio Nike, zahvaljujući kontinuiranoj popularnosti modela poput Air Forcea, Dunka i Air Jordana.

Bonus video:

Maison Margiela mary jane cipele TikTok/zigs_mom

Izvor: Fashion.hr/ Wanted V.P.