Sandale, papuče i ostalu otvorenu obuću uskoro ćemo zameniti zatvorenim modelima cipela. S obzirom na to da smo već bacili oko na trendove koje nam donosi jesen, a i s obzirom na to da je modela obuće vrlo mnogo, a i svi volimo da nosimo nešto po našem ukusu, izdvojili smo četiri različita modela cipela koje se mogu nositi kroz hladnije koji su pred nama...

1. Retro patike

Poslednji trend koji vlada među patikama jesu patike retro izgleda. Uz high street verzije, tu su i one dizajnerske poput New Balance i Adidas modela. Jednostavni modeli retro patika nisu mnogo sportski, pa ih možete nositi uz casual poslovne modne kombinacije, ali i uz haljine.

2. Visoke čizme

Čizme se gotovo uvek nalaze među vodećim trendovima za jesen, a posebno će biti popularne kaubojke koje možete odlično stilizovati uz kratke suknje i haljine.

3. Mary Jane cipele

Ovaj retro model bio je izrazito popularan tokom devedesetih, a sada se vraća u velikom stilu. Upečatljive kopče i kaišići najčešći su dodaci na modelima „Mary Jane“ cipela, a možete ih nositi u casual varijanti uz farmerke, ili nešto ženstvenijoj, uz slip haljinu i kardigan.

Mary Jane cipele
Vianney Le Caer / Shutterstock Editorial / Profimedia 

 Bonus video

Sandale sa dugačkim pertlama tiktok/@marthacov