Obožavane bele patike, koje se tako lako kombinuju sa svim stajlinzima, kao da odbrojavaju poslednje dane svoje popularnosti. Naime, 'It' devojke ih sve ređe nose i zamenjuju novim trendi modelima.

Iako nas visoke temperature i dalje prate, jesen je sve bliža i samim tim postaje sve jasnije koje ćemo trendi komade nositi u novoj sezoni, a koje ne moramo ni da vadimo iz prošlogodišnje modne kolekcije.

Među prvim trendovima kojima bi mogao doći kraj su bele patike, koje već neko vreme doživljavamo kao neizostavni deo uličnog modnog stajlinga popularnih trendseterki.

Bela Hadid u crvenim patikama
Robert O' Neil / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Ali sledeće sezone, čini se, predodređen je novi trend: patike u boji. Kako znamo? To su nam pokazali supermodeli i 'It' devojke uličnog stila, nudeći nam pregled trendova za sezonu jesen-zima 2023-2024.

Hejli Biber, koja je tvrdoglava zavisnica od patika, odavno je počela da zamenjuje bele modele varijantama u crvenoj, žutoj ili zelenoj. Takođe, supermodel Bela Hadid već neko vreme ponosno šeta u svojim crvenim patikama, dok se Dženifer Lorens često može videti u popularnim ljubičastim i plavim Adidas 'gazelama' i 'sambikama'.

Dženifer Lorens u plavim patikama
Ulices Ramales / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Međutim, ako ste veliki ljubitelj belih patika, ne brinite! To ne znači da će potpuno nestati sa modne scene, jer su odavno postali pravi klasik koji odiše prirodnom elegancijom i oduševljava jednostavnim kombinacijama, ističu stručnjaci Vogue-a.

Hejli Biber
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Ipak, za one koji vole malo smelije hromatske kombinacije i generalno šarene dodatke koji, kao što znamo, podižu raspoloženje, patike u boji biće veoma poželjna opcija koja garantovano podiže jednostavne stajlinge na viši nivo.

Praktičan razlog za izbor patika u boji? Manje se prljaju od belih, posebno u kišnim jesenjim danima.

Trendy patike za jesen 2023
DUTCH... / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Bonus video

Kako očistiti bele patike tiktok/carolina.mccaule