Čak ni u prvih nekoliko dana leta, baletanke nisu nestale iz modnih ormara. Naprotiv, zaljubljenice u modu su osvojene njihovim neodoljivim rokerskim izdanjem. Od kultnog modela Valentina Garavanija do ravne i zavodljive kolekcije popularnog brenda Alaïa, baletanke sa nitnama su nova modna opsesija.

Baletanke sa nitnama ponovo viđamo na nogama modnih entuzijastkinja, a u leto 2023. godine dolaze sa dodatno dugim pertlama. Grunge moda doživljava procvat, a rokerski stil, često pomalo mračna modna prošlost, ponovno dolazi na scenu. Dok bi mnogi radije zaboravili neke modne izbore iz prošlosti, baletanke sa nitnama sigurno neće biti gurnute na dno ormara.

I dok će neki smatrati da su baletanke sa nitnama samo poslednji pokušaj da se romantični trend učini modernim i privuče pažnja modnih zaljubljenica koje su uvek u potrazi za nečim novim, činjenica je da su se vratile na modnu scenu velikim korakom.

To je prava evolucija koja je počela pre nekoliko sezona: nakon prvih pojavljivanja na modnim pistama u tradicionalnom stilu, od ultra ravne verzije pa sve do modela od satena i pastelnih nijansi, inspirisanih baš takvim kakve nose plesačice, stilisti su ih sada interpretirali u skladu sa svojom kreativnom vizijom. Modna kuća Miu Miu ima ravne modele, baš kao i Jacquemus, Alaïa privlači pažnju ravnom mrežastom verzijom, a zatim se pojavljuju modeli sa nitnama Valentina Garavanija.

Upravo ovi modeli Garavanija predstavljaju jednu od najpopularnijih varijacija izgleda za leto 2023. Spajanje nitni sa romantičnim baletankama je trend koji vredi isprobati ovo leto, i jednako efektno izgleda sa lepršavim pantalonama i širokim belim košuljama, kao i uz jednostavnu i usku malu crnu haljinu.

Nije trebalo dugo da se baletanke pojave i na policama pristupačnijih brendova street stila, dokazujući da će ove sezone eksperimentisanje sa ženstvenim i odvažnim izgledom itekako biti popularno.