Ovo leto definitivno će biti u znaku patika, a iako je do sada u fokusu bilo nekoliko modela poput Converse Platform, ili Adidas Gazelle, jedan model definitivno je pregazio konkurenciju i postao najtraženiji u radnjama.

U pitanju je još jedan "povratak iz prošlosti", osnosno retro model koji se vratio u novom ruhu. U pitanju su Adidas Campus 00s patike, a koliko su popularne već sada svedoči i to što hashtag #Campus00s trenutno ima preko 4,5 miliona pregleda na TikTok-u, dok iz Adidasa javljaju da desetine ovih patika dnevno leti sa digitalnih polica. 

Za Campus se smatra da je naslednik popularne Sambe koja je bila jedna od popularnijih prošle godine, međutim, istina je da oba modela vuku korene iz daleke prošlosti. Samba je stara preko 70 godina, dok se i sama linija Campus se približava srednjim godinama s obzirom da je pokrenuta još 70-ih kao adidas turnir, pre nego što je 80-ih preimenovana u Campus.

Bitno je da napomenemo da aktuelni model nije Campus 80s koji se još uvek proizvodi, verovali ili ne, već Campus 00s, te dobro obratite pažnju ukoliko ste u potrazi za ovakvim modelom. 

Prvo dizajniran za košarkaške terene 80-ih godina, adidas Campus je od tada evoluirao u nekoliko različitih oblika. Tokom ranih dvehiljaditih godina kada je skate kultura postala mainstream, Campus je postao omiljen među borderima. Njegov dizajn savršeno se uklapao u ovaj stil, ali je i tehnički pratio vožnju.

U najnovijem izdanju Campus 00s patika iz 2023. tim Adidasa ostaje veran starom dizajnu. Gornji deo izrađen je od antilopa sa dobro poznate tri bele pruge, đon na dnu ima čokoladno braon liniju, a čvrste bele petle su definitivno omiljeni detalj. O udobnosti i mekoći ne vredi govoriti, ipak morate da ih probate.

Bonus video:

Kako očistiti bele patike tiktok/carolina.mccaule