Patike su ove sezone našle svoje mesto u samom vrhu najpopularnije letnje obuće. S obzirom na vremenske prilike, ovako nešto i ne treba da čudi, jer smo pravo leto osetili tek poslednjih par dana. 

No, i mimo toga, čini se da su patike, pogotovo retro modeli potpuno zaveli srca trendseterki koje ih se ne odriču čak ni kada temperature pređu 30. podeok. 

Pojedini modeli istakli su se u odnosu na druge, a sada je lista najpopularnijih zaokružena na 6 koji su apsolutni pobednici, a među kojima su i neke nove patike koje do sada nisu bile toliko u fokusu.

Axel Arigato

Na prvom mestu je brend koji je možda nekima nepoznat, te ga mešaju sa sličnim NewBalance modelima, ali koji trendseterke obožavaju i to godinama. Udobne, praktične Axel Arigato patike su sve što vam je potrebno u ormaru za fantastične kombinacije, a najbolje od svega je što će vas ove patike zaista služiti godinama, te su sigurna investicija i opravdavaju nešto višu cenu, iako ih možete "upecati" i na popustima i dobiti za daleko manje novca.

Veja

Omiljeni bend Kejt Midlton u samom je vrhu najpopularnijih patika za leto. Bezvremeni modeli savršeno će se uklopiti uz sve što imate u ormaru, a to znači da ćete ih bez problema nositi od jutra do mraka i izgledati podjednako chic.

Adidas Gazelle i Ozweego

Nema sumnje da je Adidas retro model Gazelle, pogotovo Indoor postao jedan od najpopularnijih patika ove godine. Ipak, tokom leta popularne patike dolaze u novom ruhu, te su sada traženi modeli u boji, od prevrnute kože, od kojih su žute i tirkizne najtraženije.

Nike

I Nike se još uvek drži na listi najpopularnijih, upravo zato što je reč o proverenoj patici koja nikad ne izlazi iz mode. Osim "džordanki" koje trendseterke obožavaju, tu su i drugi modeli koji se podjednako dobro uklapaju u athleisure estetiku.

New Balance 9060

Dominacija New Balance patika se nastavlja i tokom leta, a u narednim mesecima posebno će biti akcenat na još jednom "daddy shoes" modelu - 9060.

Converse platform

Leto je nezamislivo bez popularnih "starki", ali ovog leta u fokusu su modeli sa platformom koji se fantastično uklapaju u sve što imate u ormaru, izdužuju figuru i daleko su udobnije nego klasični Converse.

Bonus video:

Kako očistiti bele patike tiktok/carolina.mccaule