Birkenstock cipele će i ovog leta biti sigurna modna opklada. Jedne od najpopularnijih 'ružnih' sandala ove sezone mogu se nositi sa bilo čim jrt istovremenu kombinuju trend i udobnost.

Popularne Birkenstock se ovog leta vraćaju na modnu scenu! Iako bi mnogi rekli da, zahvaljujući velikoj udobnosti, zapravo nikada nisu napustili modnu scenu.

U korak sa trendovima i udobnošću koja je sve više na vrhuncu, popularni brend je upravo predstavio novu capsule kolekciju limitiranu koja slavi tri kultna modela: sandale Madrid, Arizona i Gizeh, koje proslavljaju 60., 50. i 40. godišnjicu.

Birkenstock, sigurna modna opklada za leto

Davne 1774. godine, pod vođstvom Johanna Birkenstocka, predstavljen je prvi model cipela Birkenstock. Međutim, tek vek kasnije porodična firma je u svoju ponudu uvrstila cipele sa đonom od pluta, koje su tada bile rezervisane za medicinske radnike.

Uprkos vrhunskoj udobnosti njihovih cipela, nemački brend se borio da osvoji svet mode sve do 1970. godine, kada su ih cool deca konačno prihvatila u Sjedinjenim Državama. Devedesetih godina prošlog veka, kultne sandale su predstavljene u novoj paleti boja, pre nego što su ih prepoznali modeli i drugi street style influenseri koji su se kleli u udobnost i lepotu Birkenstock sandala koje su nosili čak i tokom brojnih nedelja mode.

Izvor: tportal.hr