Kožne cipele oblog vrha i kaišića preko ria nekada su bile tipične dečije cipele, ali su odavno prestale da budu namenjene isključivo devojčicama. Dok su modele sa štiklama dvadesetih godina prošlog veka nosile flapper devojke koje su plesale uz džez, danas, sto godina kasnije, nose ih mnoge fashion devojke, posebno ljubiteljke francuskog šika. Tako smo imali priliku da Mary Jane cipele vidimo na zvezdama kao što su Kendal Džener, Aleksa Čang, Kamil Šarijer i Kejti Holms.

Ovaj model cipela dolazi u različitim varijantama - niskim, sa blok petom, pa čak i platformama. Njihova popularnost iz decenije u deceniju može se pripisati njihovoj svestranosti, jer idu uz sve, od elegantnih pantalona do haljina i suknji.

U nastavku smo odabrali 5 šik stajlinga u kojima Mary Jane cipele zauzimaju centralno mesto.

1. Na pantalone

Istaknite gležnjeve i izdužite figuru kombinacijom uskih pantalona i Mary Jane cipela koje će izgledati još elegantnije uz klasičan kaput.

2. Na farmerkama

Ove cipele sa naramenicama dodaće dašak elegancije kombinaciji farmerki i romantične bluze.

3. Na šortseve

S dolaskom toplijih dana, šorts postaje sve poželjniji komad odeće, a prefinjenije će izgledati uz elegantne Mary Jane cipele sa potpeticom srednje visine koja izdužuje noge.

4. Na mini suknje

Mini suknja i cipele Mary Jane neodoljivo su šik kombinacija koja traje decenijama.

5. Na haljine

Kada se klasika susreće sa klasikom: senzualne i prozračne haljine biće još romantičnije uz par cipela sa kaišićima.