Od povratka minimalističkih klasika, preko onih neodoljivo 'ružnih', do jeans modela - sezona sandala je tek počela. A kada dođu topliji dani, ovo su modeli koje ćemo viđati svuda
Iako smo još uvek u čizmama, kada je moda u pitanju, uvek treba da budete korak ispred. Sezona sandala je pred nama, a trendovi za proleće/leto 2023. obuhvataju širok spektar stilova, od elegantnog minimalizma preko ležernog do nostalgičnog glamura.

Ovo je šest najmodernijih modela sandala za proleće i leto 2023.

Sandale sa punom potpeticom

Sandale sa punom petom sa svojom nostalgičnom privlačnošću jedan su od najjačih trendova godine. Nakon modnog oživljavanja Y2K stila, ovi modeli su prava inspiracija za modnu industriju. PVC, ali i kožne sandale sa punom petom, kakve su nosile ikone stila 2000-ih, ponovo su u centru pažnje i videćemo ih svuda.

Sandale sa punom potpeticom.
action press / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Sandale iz detinjstva

Čak i modne revije, sa brendovima kao što su Ami Paris i Coach, potvrđuju povratak ovog klasika iz detinjstva, veoma popularnog 90-ih, posebno u gumenoj, gotovo žele varijanti. Prvobitno dizajnirane isključivo za plažu, ove sandale su brzo ušle u ulični stil jer nisu pravljene samo od plastike, već i od kože.

Sandale iz detinjstva.
Instagram 

'Ružne' sandale

'Ružne' sandale su već nekoliko godina na vrhu top-lista trendova, a sve ukazuje na to da će nastaviti da nižu uspehe i u 2023. godini i ostati visoko na listi poželjnosti. Ovi modeli su omiljeni stilistima za opuštene i neformalne kombinacije jer se kombinuju praktično sa svime. Naime, 'ružne' sandale imaju neverovatnu moć da se prilagode i romantičnim haljinama i farmerkama.

'Ružne' sandale.
Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Sandale sa pertlama

Čuvene sandale, kakve Kejt Mos nosi na odmoru u Sen Tropeu, omiljene su Francuskinjama. Sa kožnim ili antilop pertlama za obmotavanje oko zgloba, ali i oko lista, i potpuno ravnim đonom, inspirisani su obućom starih Rimljana. Ove sandale kombinuju preko potrebnu udobnost za najtoplije dane sa prefinjenim i boho stilom.

Sandale sa pertlama.
@TheHapaBlonde / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Sandale sa kaiševima

Sa kaiševima pričvršćenim kopčama koje podupiru stopalo, ali ga ne pokrivaju, to su klasične i minimalističke cipele u vintage stilu. Idealne za cool, ali ne napadan izgled, ovim sandalama su opsednuti fashion ljudi. Kao oličenje bezvremenskog stila i opojnog minimalizma, nije slučajno što ih je volela i Kerolin Beset Kenedi.

Sandale sa kaiševima.
Stefano Costantino / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Denim sandale

Teksas sandale su definitivno među najoriginalnijim modelima za ovo proleće/leto, trend koji je u velikom usponu. Teksas, materijal koji se pokazao kao apsolutna zvezda total looka u sklopu modnog preporoda 2000-ih, sada se koristi i na sandalama. Od platformi do ravnih modela – ovaj trend nećete moći da izbegnete, niti ćete hteti.

teksas sandale.
Instagram