Još 2017. počeo se naslućivati modni trend kojim dominiraju pre svega praktični i udobni modni komadi. Tokom pandemije ovaj stil dobio je vetar u leđa - opsednutost praktičnom obućom i outdoor odećom tokom 2021. pozicionirala ga je na sam vrh.

A u 2023. sportski stil, pre svega udoban, ali načinjen od pomno odabranih komada, poznat kao gorpcore, još uvek je relevantan i popularan! Omiljen je među it devojkama, a ovaj trend ima nezamenljiv modni komad – Solomonove patike.

Salomonove "ružne",patike model kakav nose očevi, definisale su 2021., a Hejli Biber i dalje nosi svoj omiljeni par.

Manekenka je pozirala za objavu na Instagramu noseći vintage sportsku majicu, oversized kožnu jaknu, jarko crvene čarape i plavu verziju Salomonovih patika XT-4. Izrađene od mreže otporne na habanje, preslojene folijom TPU, XT-4s imaju otporan đon Contagrip® i partle za jednostavno nošenje.

Ali, ove klasične "tatine patik" nisu samo stilski dodatak u ormaru, već i vrući modni trend koji ne želite izbeći.

Naime StockX je u Big Facts: Current Culture Indexu otkrio da je prodaja Salomonovih patika, prema podacima na njihovoj stranici, porasla za 2277 odsto u odnosu na prethodnu godinu, što ih čini najbrže rastućim brendom tenisica 2022. godine.

Osim toga, Hejli Biber nije sama u ovoj modnoj opsesiji: Emili Ratajkovski i Bela Hadid su takođe obožavateljke Salomonove funkcionalne ponude cipela te su kupile modele XT-6 i XT-4s.