Kada su u pitanju modne kombinacije za svaki dan, čak i poznate ličnosti se klanjaju udobnim i istovremeno veoma šik opcijama. Poznate fashionistice, 'it' devojke i trendseterke ne odvajaju se od četiri modela cipela koje toliko obožavaju da ih nose gotovo svakodnevno. Sva četiri su modeli cipela u kojima možete bez problema preći 10.000 koraka dnevno, tako da su razuman izbor za sve koji traže savršen par cipela za vikend i slobodne dane. Pored pristupačne cene, ovi modeli cipela se mogu nositi uz sve, pa ih je vrlo lako kombinovati sa svim što imate u ormanu, bez obzira na vaš stil.

New Balance patike

New Balance patike su dugo važile za praktične patike, ali su u poslednjih nekoliko godina postale suštinski deo „uniforme“ za slobodno vreme i prava modna opsesija generacije Z. Zanimljiva i šarolika baza kupaca savršeno je sažeta u kampanji 990, koja je imala slogan 'Nosite ih kao supermodeli u Londonu i očevi u Ohaju'.

Hejli u New Balance patikama.
BauerGriffin/INSTARimages.com / INSTAR Images / Profimedia 

Bela Hadid, Hejli Biber, Kaja Gerber i Kejti Holms se redovno mogu videti kako nose patike New Balance, a u njihovom ormanu se krije niz različitih stilova i boja. Favoriti slavnih uključuju 550, 990v5s, 624s, 720s, 574s...

Emili Ratajkovski u New Balance patikama.
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Birkenstock sandale

Prisustvo Birkenstock sandala na ovoj listi nije iznenađujuće - skromna sandala se uspešno udaljila od svoje reputacije 'ružne' cipele i uzdigla se u sam vrh modnog izbora. Nakon saradnje sa Proenzom Schouler i Manolom Blahnikom, Birkenstock se sada smatra jednom od najcool (i najudobnijih) stvari koje možete imati na nogama tokom leta.

Birkenstock papuče.
Ulices Ramales / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Jednostavno je nemoguće nadmašiti tu klasičnu iteraciju, tako da crne sandale Arizona sa dva kaiša ostaju glavni komad u ležernoj odeći slavnih. Uz njih, značajno raste popularnost Boston klompi, modela koji je posebno drag Kendal Džener.

Kendal Džener nosi Boston klompe brenda Birkenstock.
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Adidas Samba

Samba je jedan od Adidasovih kultnih modela, nastalih tokom 50-ih godina uoči Svetskog prvenstva u Brazilu. Prvobitno je kreiran kao kopačka kako bi se igračima omogućio bolji učinak na zaleđenim podlogama, a decenijama je ostao amblem kulture fudbalskog terena. Međutim, ovaj model se polako pozicionirao kao favorit ulične mode i sada se rasproda munjevitom brzinom.

Kaja Gerber u Adidas patikama.
Robert O'Neil / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Modna industrija ih sada voli koliko i fudbalski svet – londonska dizajnerka Grejs Vels Boner je u sklopu saranje dala modelu Samba sopstveni stil, a Bela Hadid, Rijana i Kaja Gerber se redovno mogu videti kako ih nose.

Ako ne možete da pronađete par Samba patika u svojoj veličini, tu je model Gazelle, koji se može pohvaliti sličnom estetikom sa tri ikonične pruge koje daju sličan vibe.

Kendal Džener u samba patikama.
Bellocqimages/Bauergriffin.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Salomon patike

Salomonove 'tatine' patike definisale su gorpcore pokret 2021. godine, a Hejli Biber još uvek nosi svoj voljeni model. Nedavno je pozirala za Instagram noseći vintidž sportsku majicu, ležernu kožnu jaknu, jarko crvene čarape i plavu verziju Salomonovih XT-4 patika.

Izrađene od mreže otporne na habanje presvučene TPU folijom, XT-4s ima izdržljiv Contagrip đon i pertle za lakše udobnije nošenje. A Hejli nije sama u svojoj opsesiji: Emili Ratajkovski i Bela Hadid su takođe obožavateljke Salomonove funkcionalne ponude cipela i kupile su modele XT-6 i XT-4.

profimedia-0633050740.jpg
Robert O' Neil / SplashNews.com / Splash / Profimedia