Na prvi pogled prilično zahtevne za nošenje, čizme iznad kolena itekako su prilagodljive. Noge čine vizualno dužim i mršvijim stavljajući veću pažnju na gornji deo tela, što je njihova glavna prednost. Odlučite li se za ovakav model, pobrinite se da ne ostavite veliku prazninu između čizama i ruba odeće poput suknje ili haljine.

Čizme preko kolena uz haljinu.
Suraj Shrestha / ShowBit / Profimedia 

Upravo ovaj model popularizovao je takozvani lampshading stil odevanja koji se odnosi na kombinaciju visokih čizama iznad kolena s haljinom ili suknjom koja završava tik iznad njih.

Rijana u čizmama preko kolena.
North Woods / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Ovu dobitnu formulu na samom početku hladne sezone uspešno su isfurale poznate dame iz sveta slavnih poput Rijane, američke ikone stila Olivije Palermo i rijaliti zvezde Kloi Kardašijan.

Čizme preko kolena i suknja.
Instagram 

Sudeći po ponudi na policama radnji, ove sezone glavnu ulogu imaju crni modeli od sjajne ili prevrnute kože, a tu su i lakovane verzije koje nesumnjivo podižu svaki zimski stajling.

Olivija Palermo nosi ravne čizme preko kolena.
Rob Davis / INSTAR Images / Profimedia 

Od uličnog stila do revija dizajnerskih brendova, modeli koji sežu do butina nametnuli su se kao it verzije sezone.

Kloi Kardašijan u pink čizmama preko kolena.
TheRealSPW / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

U odnosu na prošlu godinu, broj klikova na čizme iznad kolena na modnoj platformi Stylight skočio je za 45%, što je još jedan pokazatelj njihovog trijumfalnog povratka na modnu scenu nakon uverljive dominacije glomaznih i sličnih modela, a koje ni ove sezone nećemo uspeti da zaobiđemo.

Džej Lo u čizmama preko kolena.
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia