Cipele "pozajmljene" iz muškog ormara nastavljaju dominaciju modnom scenom. Trendseterke ih rado nose, a među njima svakako se ističe Kendal Džener koja nije ododlela klasičnim derby cipelama sa pertlama.

Svoj crni model ovih lakovanih cipela ove je nedelje iznela je na ulicama Njujorka, uz bezvremenski look sastavljen od pletenog džempera i lepršavih pantalona besprekornog kroja. Ove cipele našle su se naradu mnogih slavnih žena, a kombinuju se veoma lako i look-u daju jedan poptuno drugačiji šmek.

kendal džener u kombinaciji sa derby cipelama
JosiahW / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Uz Kendal, povratak derby cipela najavile su poznate modne influnserke poput Karoline Daur i Karoline de Maigret, dok je u odvažnoj verziji cipela derby na milanskoj Nedelji mode uočena manekenka Ameli Gesmen.

ni karolina de maigret nije odolela trendi cipelama
OLIVIER BORDE / Bestimage / Profimedia 

Kraljica street style Hejli Biber još prošle godine nabavila je svoj omiljeni par ovih popularnih cipela, koje je kombinovala na njen prepoznatljiv način.

hejli biber u popularnim derby cipelama
APEX / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

U odnosu na veoma opularne cipele mokasine s detaljem glomaznog đona, klasične cipele derby puno su elegantniji odabir i podjednako dobro se prilagođavaju različitim stajlinzima.

popularne cipele mogu se nositi na razne načine
Stefano Trovati/SGP / SGP / Profimedia