Nakon što je Pradin elegancijom prožet model dobio pečat odobrenja 'it' devojki i modno uticajnih osoba, poželjne ravne cipele bile su rasprodate više puta, a nosili su ih svi - od holivudskih glumica preko svetskih i domaćih influesnerki.

Iako su svoj modni put započele kao popularan i 'it' komad koji svi priželjkuju kupiti, kako piše Vogue, Pradine mokasine svakako su zaslužile svoje mesto u 'modnoj kući slavnih'.

Ali, u čemu je tajna Pradinih mokasina i zašto baš svi žele taj prepoznatljiv model zadebljanog đona?

Kožne mokasine s logotipom, okruglo oblikovanog vrha, gumenog đona i Pradinom trouglastom pločicom postavljenom spreda i u sredini, uglađena je verzija popularnih čizmama koje su vladale prošlih sezona i povezivane su sa stilom koji se najbolje opisuje kao 'povratak u školu'.

A tačno takva atmosfera vlada u vreme kada omiljeni par Pradinih mokasina izvlačimo iz kutije - lišće počinje da pada, a na ulici su sve češći kaputi u kamel boji, pletenie džemperi i topli šalovi.

dunja jovanić obožava prada mokasine
Instagram 

Iako Miuccia Prada nipošto nije bila jedina koja je u prodaju pustila zdepaste verzije ove nosive cipele, prepoznatljiv oblik i logo brenda postali su izuzetno poželjni, pogotovo među kupcima koji žele da istaknu taj luksuzni osećaj svog stajlinga.

Do sada je stajling Pradinih lepotica s debelim đonom bio manje 'štreberski', više eklektičan. Manekenka Hejli Biber među prvima je ponela ovaj moel, a odmah za njom i danska influenserka Pernil Teisbek, ali i domaće influenserke poput Dunje Jovanić i Ene Lune.

Upravo u tome leži privlačnost Pradinih kultnih cipela – omogućuju nov, neopterećen pristup nošenja uglancanih cipela. S jedne strane radi se o ozbiljnom, štreberskom stilu, a s druge strane taj preppy look moguće je kombinovati s najležernijim komadima iz ormara i dati im novi izgled.