Iako se ova kombinacija prvenstveno odnosi na smešne očeve i turiste, čarape i sandale su dobile na ceni još prošle godine, a naročito sada kada smo poslom (a i životom) vezani za svoje domove. Ako ne možete napolje onda je logično da nećete mnogo nositi obuću, što znači da su udobne, kvalitetne čarape logičan izbor. A i ako se desi da se slučajno iskradete van, super je što možete da ih nosite na papuče!


Eksperimentisala sam sa ovom kombinacijom dok sam pokušavala da pronađem ravnotežu između luksuznog kućnog stila i rešenja za stalni problem – kad ne stignem da nalakiram nokte na nogama.

U međuvremenu, svi od Dzastina Bibera do Sofi Tarner su prihvatili ovaj trend čarapa na papuče, a Kendal Džener je prošlog leta nosila čarape uz Birkenstocks papuče. Dok imamo i primer Kejt Holms, koja je nosila ovu kombinaciju sa visokim štiklama na vrlo formalnoj svečanosti i dokazala da je ovaj trend pogodan kako za kod kuće, tako i za izlaske.

Još uvek mi ne deluje da sam vas uverila i znam da sada razmišljate kako da iskombinujete ovo u svakodnevni look. Trend nošenja čarapa sa sandalama nije samo za one koji ne izlaze iz trenerki i patika. On je zapažen tokom prolećnih i letnjih kolekcija 2020. u mnogim kombinacijama. Recimo sa sandalama na platformu uz lagane, prozirne, cvetne haljine i slamene šešire ili bele haljinice na bretele i sandale sa drvenim đonom na pertlanje, uz šarene čarape. Bilo je i ravnih papuča uz čipkaste čarape kod Fendija, dok su kod Simone Rocha preovladavale cvetne i čipkaste čarape uz otvorene, ravne cipele.


Sa druge strane uvek možete nositi kožne sandale uz čarape do kolena u kombinaciji sa haljinama bez rukava ili uz lagane kaftan haljine. I u kežual varijanti kao i u večernjoj - svečanoj, rad od kuće vam omogućava da pronađete savršenu kombinaciju, bilo da želite da obogatite svoje omiljene letnje sandale nečim novim ili da podignete na viši nivo papuče koje najčešće i najviše volite da nosite.

P.S. Ne propustite zanimljivu anketu na kraju teksta! ;)