Trendovi na modnoj sceni dolaze i odlaze, a poslednjih sezona sve se vrti oko komada kakvi su vrhunac popularnosti doživeli 90-ih godina i početkom milenijuma. Među njima nalaze se i japanke, ali ne i njihovi bilo kakvi modeli.

Nova popularnost japanki dobila je značajniji zamah prošle godine. Jednobojni primeri s minijaturnom kitten petom su postali omiljeni izbor modnih zaljubljenica u minimalizam, a danas glavnu reč ubedljivo vode modeli sa delom potplatom u duhu 90-ih, kako na policama radnji, tako u stajlinzima brojnih it devojaka.

Daleko od tipičnih verzija od gume, osvežene verzije japanki s retro prizvukom karakteriše povišen izgled zahvaljujući dizajnu u znaku luksuznijih materijala, ali i detalja.

Trijumfalan povratak modernijih verzija japanki svojim aktualnim kolekcijama dali su naslutiti brojni dizajnerski brendovi, ali i to da je reč o svestranoj obući koja će se lako prilagoditi različitim odevnim komadima i prilikama.

Dua Lipa u japankama.
Pichichipixx.com / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Bacili smo se u potragu za trendi modelima, a u nastavku pogledajte kakve modele smo pronašli u high-street radnjama u Srbiji:

BERSHKA Sandale japanke su hit za leto 2022.