Ne možemo priznati da su nam na pomisao Chanel-a prve na pameti espadrile ovog brenda, ali čini se da Google-u jesu zbog neverovatne potražnje za neodljivim modelom tokom leta.

Od francuske rivijere do poznatih metropola - Chanel espadrile vladaju letom, a u prilog tome ide činjenice da se na Googlu pretražuju 10.000 do čak 100. 000 puta mesečno tokom leta.

Iako postoji ogromno interesovanje i prema Chanel chunky sandalama na čičak (samo otvorite Instagram), vredi napomenuti da su espadrile elegantan klasik koji odoleva i vremenu, i trendovima.

Zapravo, ne postoji nijedan drugi model cipela koji tako dobro postiže balans između stila i udobnosti.

Podsetimo se, najveći redizajn ovih Chanel cipela uradio je Karl Lagerfeld za sezonu proleće/leto 2013. godine, kada je kreirao model koji kombinuje gornji platneni deo sa logotipom brenda i crnim vrhom.

Od tada su espadrile podlegle različitim estetskim promenama (kožni model je njihova najmodernija verzija), ali su ostale mekane, šik i vrlo svestrane za nošenje - i za plažu, i za grad.

Chanel espadrile obožavaju kako trendseterke na Instagramu, tako i zvezde među kojima se posebno izdvajaju modeli Kendal Džener, Žizel Bundšen i Rozi Hantington.

Profimedia Chanel espadrile su najtraženije cipele na Google-u tokom leta.