U skladu s povratkom gotovo zaboravljenih modnih trendova i ponovnog oživljavanja modela koje smo nosili 90-ih i 2000-ih, u modni fokus došle su i sandale s kaišićima, takozvani ribarski (fisherman) modeli.

Istovremeno su tako šik, vintidž i tako udobne, a definitivno su sandale koje nećemo skidati čitavo leto.

Kada bi se morao izdvojiti jedan par cipela, it model za letnje dane pred nama, mnogi bi vrlo verocatno očekivali nešto poput japanki s platformom u stilu 2000-ih. Ipak, cipele koje ćemo ovog leta tako rado nositi znatno su manje glamurozne, ali daleko svestranije. Reč je takozvanim chunky sandalama.

Kaja Gerber u najpopularnijim sandalama za leto 2022.
FJMG / Spread Pictures / Profimedia 

Ovom trendu podlegla je i Kaja Gerber, manekenka i ćerka Sindi Kraford, te je nedavno u Kanu pokazala stajling vredan kopiranja – nežnu, romantičnu, i za leto savršenu, belu haljinu u kombinaciji s crnim modelom fisherman sandala.

Vrlo sličnu modnu kombinaciju pokazala je i Marta Ortega, jedna od najmoćnijih žena u svetu mode - vlasnica Zare, koja je podlegla je za Celineovim modelom s nešto manje kaišića.

Marta Ortega u sandala sa kaišićima.
Antonio GutiéRrez / Zuma Press / Profimedia 

Jedno je sigurno, privlačnost ovih modela leži u njihovoj nosivosti. Naime, većina ih dolazi s obloženim jastučićima, ravne su i kaišići stabilno drže nogu na mestu, te u njima nije problem dostizati svoju dnevno pređenu kilometražu.

Najbolje se kombinuju sa minimalističkim i nenametljivim modelima, baš kao što su Kaja i Marta predstavile u svojim izdanjima, a evo još nekih primera koji vam mogu poslužiti kao inspiracija:

Instagram Chunky sandale su hit za leto 2022!