Svako ko je ikada radio kancelarijski posao verovatno zna šta znači kada se potpuno pogubite u kodeksu oblačenja. Želite da izgledate sređeno i profesionalno, ali takođe želite da se osećate dobro u svojoj koži. To ume da bude nezgodan balans.

U zavisnosti od toga koliko je vaše radno mesto formalno, trebalo bi da ima prostora da unesete svoj lični stil u vašu uniformu za od 9 do 5. To mogu biti suptilne promene - dodatak svilenog šala i omiljenog para mokasina — ili u ležernijim okruženjima, možete se oblačiti kao što biste to uradili, uz samo nekoliko osnovnih komada - majica i farmerke.

Takođe mora vam biti udobno. Kada "letite" sa sastanka za ručak na konferencijski poziv i sedite na jednom mestu satima, ključno je da izbegavate preuske cipele ili ramene koje stalno klize sa ramena. Ovi detalji bi mogli biti samo razlika između radnog dana bez stresa i onog punog mučnih frustracija.

Imajući sve ovo na umu, donosimo sedam prolećnih outfita koji su dovoljno formalni za većinu kancelarija, ali daleko od dosadnih. Nastavite da skrolujete kako biste se sami uverili.

1. Kratki kaput + Skinny farmerke + čizme na petu

Iako pocepane farmerke možda nisu prikladne za kancelarijsko okruženje, uglađen crni skinny jeans je druga priča - posebno ako ih kombinujete sa čizmama sa potpeticom i modernom jaknom.

2. Blejzer + suknja + špicaste baletanke

Ako sedite za stolom od 9 do 5 svakog dana, možda ćete otkriti da je suknja mnogo manje ograničavajuća od pantalona. Blejzer će zadržati osećaj usklađenosti.

3. LBD + mokasine

U redu, obična crna haljina nije inovativna ideja za kancelariju, ali umesto da je stilizujete sa štiklama, posegnite za svojim mokasinama kako biste kreirali cool trendy kombinaciju.

4. Bela košulja + pantalone širokih nogavica + strukturirana torba

Zaista ne možete pogrešiti sa belom košuljom i pantalonama po meri; verzija ove kombinacije će raditi u svakoj kancelariji, bez obzira koliko je formalna.

5. Uslužni kombinezon + mule cipele

Šta je lakše od "all in one" komada? Kombinezoni su savršeni za jutra u žurbi, a mule cipele su vrhunska obuća koja učestvuje u svakom praktičnom i chic looku.

6. Braon odelo + rebrasta bela majica + svileni šal

U 2023. zamenite crno odelo za čokoladni braon komplet. Svileni šal će dodati veći nivo chica ovom isprobanom izgledu.

7. Trench kaput + uske pantalone + salonke

Za jutarnje spremanje za posao, klasični trench kaput i tanko pletivo su saveznici kojima verujemo. Predlažemo da odvojite vreme i pronađete pravi par cipela koje neće svakodnevno smetati vaših nogama svakodnevno.