Koju haljinu odabrati za odlazak na posao? Kada je u pitanju poslovna odeća, haljine su sjajni saveznici, posebno kada odražavaju vaš osećaj za stil. Odbacite klasična odela i odlučite se za pleteni model ili onaj sa kaišem i dokažite da je zima zaista odličan stilski period. Za potpuni preppy izgled, kombinujte polo kragnu sa mokasinama. Prihvatite džemper-haljinu, koja je uvek siguran izbor, ili klasični uži model ako želite da istaknete svoju figuru. Nema sumnje, izbor je zaista veliki, a savršena haljina za posao se vrlo lako kombinuje sa ličnim stilom.

Kakve haljine nositi na posao?

Za šik izgled: Midi haljina

Izuzetno sofisticirane midi haljine su idealne u profesionalnom kontekstu. Usvojite pripijene modele poput onih brendova Rouje ili Coperni ili naglasite struk vunenom Wolfordovom haljinom.

Za ležeran izgled: Košulja - haljine

Haljina - košulja je klasičan izbor. Popularizovani 1960-ih, ovi modeli se nose u verzijama od teksasa ili somota ili njihovim vrlo kratkim verzijama, kao ih vide Jacqemus i Alaia.

Za izgled inspirisan 70-im: Boemska haljina

U modnim ormarima se itekako oseća uticaj 70-ih, a boemska haljina je dobar kompromis između elegancije i jednostavnosti. Sama po sebi je dovoljna, o čemu svedoče modeli Ganija ili Vanesse Bruno, tako da nema potrebe dodavati puno detalja. Leti uz nju nosimo ravne sandale, dok su zimi pravi izbor čizme od brušene kože.

Za udoban izgled: Wrap haljina

Od 1930-ih, haljina na preklop je tipičan model sofisticirane radne odeće. Bilo da je svilena, pletena, šarena ili sa dezenom, nikada vas neće razočarati. Tražite legendarni model u koji biste uložili? Nemoguće je pogrešiti ako odaberete haljinu Diane Von Furstenberg koja ju je proslavila.

Za udoban poslovni izgled: Pletena haljina

Pletene haljine takođe odlično funkcionišu u profesionalnom okruženju. Dajte prednost dugim modelima, sa kragnama u visini vrata i delikatnim detaljima kao što su nabori. Haljine iz &Other Stories ili Arketa su prave stilske čaure u koje se možete umotati. Treba razmisliti i o verzijama koje podsećaju na polo i teniske haljine, ali opet posegnite za modelima dužine ispod kolena.

Za bezvremenski izgled: Haljina sa kaišem

Haljina sa kaišem ne samo da naglašava vaše obline, već i dodaje strukturu poslovnom izgledu. Možete se odlučiti za funkcionalan model (poput onih iz Guccija) ili za pletene haljine (poput onih iz H&M-a i Manga).

Za elegantan izgled: Uska haljina

Ako je kodeks oblačenja na vašem radnom mestu formalniji, klasične uske haljine biće vaš najbolji modni prijatelj. Ali to ne znači da moraju biti dosadne: da biste se istakli, prilagodite modele promišljenim detaljima, kao što ih vidi Dolce & Gabbana, ili se odlučite za besprekornu minimalističku siluetu koju su predložile Viktorija Bekam i Khaite.

Za izgled koji prolazi u svim godišnjim dobima: Teksas haljina

Glavna prednost teksas haljine, osim što je vanvremenska, jeste činjenica da se može nositi uz sve. Ove zime preporučljivo je favorizovati duge modele kao što su Chloe ili Giuliva Heritage, sa čizmama na potpeticu za savršen izgled inspirisan sedamdesetima.