Tamara Ćosić, influenserka koja je na Instagramu poznatija kao @lepasvakidan, je zbog svoje vrste posla možda navikla na bezbroj komentara, bilo da su dobri ili loši. Ipak, ni sama nije slutila da će samo jednom svojom fotografijom izazvati lavinu negativnih komentara. I to zbog odevne kombinacije.

Tamara je pozirala u lepršavoj dugoj haljini i crnim štiklama, ali njeni pratioci smatraju da bi trebalo da nosi odeću koja „više pristaje njenoj figuri i godinama“. Zbog mnogobrojnih osuda, Tamara je odlučila da se pozabavi ovom temom.

„Juče sam postavila storije i sliku sa eventa i krenuli su komentari: “Haljina je užasna/cipele su ružne”, “Gde si kupila haljinu/cipele su top” i to ne mislim samo na komentare, već i na DM poruke, jer 100 ljudi, 100 različitih mišljenja“, započela je Tamara i dodala:

„Mene to u početku zabavlja, kao kad sam pre dosta meseci uradila brow lift koji je podelio žene u komentarima u dve kategorije: oduševljene i one koje bi mi najradije izdepilirale obrve samo da ih ne gledaju. Ipak, kada zabava prođe, uvek se pitam jedno: „Bože, šta ako ta ista osoba koja meni napiše da su mi obrve nešto najgroznije što je videla tog dana, isto uradi nekoj osobi koja nije kao ja i koju to možda zaista pogodi i zaboli?“. U današnje vreme gde se sve više priča koliko društvene mreže utiču na psihičko zdravlje, ne mogu a da se ne zapitam šta je u glavi tih osoba koje napišu stvari bez razmišljanja da li će ili sa željom da nekog nešto pogodi“, poručila je Tamara.

Kako kaže, svako bi trebalo da razmišlja o potencijalnim posledicama nakon negativnih komentara.

„Iako je većina nas koji smo odabrali da javno delimo dosta stvari samopouzdana i samosvesna jer to je negde i preduslov da možete da se izložite svetu tako, nikad ne znate ko nije takav i koliku posledicu može na nekog imati nešto što kažete na ružan način. Zato se vodim sledećim: nikada neću ljudima reći stvari na način na koji ne bih volela da neko kaže meni ili mom detetu jednog dana, niti suditi o nečemu bez da me pitaju ako mi ljudi nisu bliski. I zato volim što znam da je moj Instagram jedno mesto gde lako shvatite ključnu poruku LEPASVAKIDAN filozofije koja se provlači svuda: budite one koje jeste i osećajte se dobro u tome, šta god da je vaša definicija te lepote iznutra i spolja, jer tada vas ne zanima da li su vaše začešljanje obrve užasne nekom ili ne, da li na vama više vole tetkastu haljinu i ružne cipele ili usku haljinu sa golim stomakom i predugu kosu, ili ste baš prelepe bez šminke ili užas sa precrtanim usnama“, poručila je Tamara Ćosić.