Kada je reč o modi, posebno mesto zauzimaju mikrotrendovi. No, o čemu je zapravo ovde reč? Ovde se radi o sezonskih/prolaznim trendovima koji nastaju kao posledica hirovitosti današnjih društvenih mreža. I dok to svakako može da bude slučaj, mi bismo predložili još jedan ugao posmatranja. Nasuprot glavnim trendovima sezone, mikrotrend može da objedini one estetske različitosti i neočekivane detalje koji proizlaze iz toga što ne slede onaj dobro utabani put.

Zbog toga oni oživljavaju i razvedravaju odeću, te nude inovativni obrt klasičnih stilova. Takođe, mikrotrend može da bude veoma lična stvar: poseban detalj koji vas ističe.

Mikrotrendovi se oslanjaju na brzu modu.
Instagram 

Iz tog razloga, analizirali smo društvene mreže i izdvojili one koji bi mogli da vas interesuju: Razmislite o neočekivanim bojama, pojasima i chic ukrasima od perja, a u nastavku otkrijte 5 miktrotrendova koji će vladati narednom sezonom.

1. Džemper na pruge


Unesite malo Gossip Girl vajba u svoju zimsku garderobu pomoću prepletenog pletiva na ramenima. Uz pruge kao modni dodatak nećete biti u trendu samo ove, već svake sezone.

2. Karirana mini-suknja

Mini-suknja se vratila za zimu 2021 - samo dodajte čizme do kolena i rolku.

3. Color-pop džemperi

Zimsko odevanje ne mora biti isključivo u neutralnim bojama. Zašto ne biste uneli malo radosti u hladnije mesece sa džemperima u boji? Modno smeli neka odaberu upečatljive outfite od glave do pete, a oni koji vole da igraju na sigurno neka odaberu samo jedan efektan komad u kombinaciji sa jeansom.

4. Rese

Porub sa resama može učiniti čuda za klasični bež kaput od camela, ali i za druge modne komade.

5. Štepani patchwork

Mikrotrend koji će obožavati sve generacije od 7 do 77. Ne može a da ne razvedri vaš outfit i izazove osmeh na licu svakom ko vas ugleda.