Može se slobodno reći da je jedna od najtraženijih modela za jesen 2024 — bordo torba. Ova boja se pojavila u kolekcijama gotovo svih brendova i odmah je osvojila modnu zajednicu širom sveta. Na pistama su se mogle naći različite opcije: od prostranih tolt torbi do mini crossbody modela. Tako da možete slobodno odabrati bilo koju koja vam se dopada. Na primer, Ferragamo predlaže da se opredelite za veliki clutch — takav je već nekoliko sezona u trendu. Odlično će se uklopiti i za kancelarijske dane i za večernje događaje.

Zelena

Jedna od najpopularnijih boja ove sezone je zelena. Ona je obuhvatila sve komade osnovnog garderobe i naravno, nije zaobišla torbe. U kolekcijama brendova možete pronaći aksesoare gotovo svih nijansi zelene: od umjerenog maslinastog do jarkog limunasto-zelene. Tako da bilo koja opcija će vas učiniti modnom ikonom ove godine. Ipak, najpraktičnije su torbe u smaragdnoj i maslinastoj boji: one sigurno neće izazvati poteškoće sa stilizovanjem. Po želji, možete je dopuniti upečatljivim privjeskom, kao na reviji Fendi.

Braon

Međutim, ako vam se bordo i zelena boja čine nepraktičnima, u našoj listi se nalaze i više uobičajene torbe. Na primer, modeli braon boje. Ove torbe lako mogu zameniti crne aksesoare i trajaće vam ne samo jednu sezonu. Možete se opredeliti za bilo koju nijansu braon, ali bismo preporučili da obratite pažnju na čokoladnu: izgleda zaista "skupo". Uočljiv primer takve torbe viđen je na reviji Chloé. Usput, umesto kožnih modela možete obratiti pažnju i na zamšene: one su sada posebno aktuelne.

Plava

Još jedna osnovna opcija je torba plave boje. Ona je uvek bila moderna, pa će takođe postati dugoročna investicija u vašu garderobu. Međutim, osim klasičnih tamnih modela, poput onih iz Loewe, u trendu su i svetlije opcije. Na primer, torbe u kobaltnoj nijansi. Ove sezone su postale stilska alternativa crvenim aksesoarima koji su bili tako popularni 2023. godine. Tako slobodno dodajte ove torbe u svoje osnovne kombinacije — "wow" efekat je zagarantovan.

Siva

Torba siva boje neće izazvati poteškoće sa stilizovanjem. Ona se savršeno uklapa u vaše minimalističke izglede i dodaje im dašak "skupoće". Osobito ako se opredelite za aksesoare grafitne nijanse, kao na reviji Hermès. Ipak, ne bojte se nositi ovu torbu i s trendovskim bojama. Preporučujemo kombinaciju — siva + bordo. Ova kombinacija sigurno će podići vaše outfite na novi stiliski nivo.

Crvena

Posle buma crvene boje 2023. godine, njena popularnost je počela da opada. Ipak, ona i dalje ostaje u kolekcijama brendova i garderobama modnih entuzijasta. Posebno dizajneri i modni influenseri se opredeljuju za torbe. One lako transformišu svaki izgled, dodajući mu takozvani "pop of red", i pritom nikada ne izlaze iz mode. U suštini, pravi "must-have" za ljubitelje jake klasike.

S printom

Ljubiteljima eksperimentisanja savetujemo da obrate pažnju na torbe s printom. Posebno su aktuelni modeli s leopard ili zmijskim uzorkom. Mogu biti bilo kog kroja i veličine. Na primer, za kancelarijske dane odlična je prostrana hobo torba, kao kod Isabel Marant, dok za izlazak u restoran možete izabrati mali večernji clutch. Važno je da torba nema suvišni dekor: inače može izgledati previše kičasto. Takođe preporučujemo da se odreknete različitih privesaka — bolje ih ostavite za osnovne aksesoare.

Isabel Marant torba
AAF/CAMERA PRESS / Camerapress / Profimedia Isabel Marant torba