Jedina dodatna oprema koju ove zime viđamo na svim našim Instagram feedovima? Pletene kapuljače, ili, kako ih modni set naziva: „balaclavas“. Da, iznenađeni smo kao i vi, ali kako se čini da je publika usvojila retro vibe u svoj repertoar po hladnom vremenu još jednu godinu zaredom, mi želimo da sledimo njihov primer. 

Pletene kapuljače
Instagram 

Ne samo da ih stilizuju omiljeni trendseteri, već su se takođe našle i na modnim pistama velikih dizajnera. Prošle godine, za jesen/zimu 2022, Miu Miu je stilizovala svoje „woollen helmets“ sa pufer jaknama, čizmama za sneg i haljinama za zabavu, piše Glamour. Simone Rocha je uradila isto, upoređujući njihove prepoznatljive devojačke haljine sa pletenim kapuljačama za glavu, a Khaite je primenila svoj klasični pristup od kašmira u dizajnu. I ove godine, zahvaljujući Fashion week uličnom stilu, one su svuda po ulicama.

Dakle, bilo da posežete za balaclavom imajući na umu praktičnost (tj. da bi vas zagrejala tokom hladnih dana), ili jednostavno da biste svojoj odeći dodali malo retro stila, mi smo vam u nastavku izdvojili modele za koje mislimo da su vredne stilizovanja.

ZARA Pletena kapuljača za zimu 2023

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Izvor: Wanted A.N.