Dobar look nezamisliv je bez promoćurno odabranih detalja i aksesoara koji kompletiraju svako izdanje. Uostalom, svesni ste koliko samo promena tašne ili cipela utiče na celokupni izgled, ali nisu jedini. 

Nakit, sat, naočari... samo su detalji koji čine razliku. A kako nas je rana jesen obradovala sa mnoštvom sunčanih dana, ne čudi što su bas naočari ono bez čega ne izlazimo iz kuće

Naočare su must i tokom jeseni.
instagram/emilyshak 

Očekivano, quiet luxury je dominantan trend koji vlada i ulicama i Instagramom, te smo izdvojili modele koji će tokom jeseni, ali i kasnije biti must-have.

Crne ovalne 

Sunčane naočare ovalnog oblika (posebno u crnoj boji) sinonim su za vanvremensku eleganciju. Uz to, ovalni oblik dobro funkcioniše na bilo kom obliku lica, a kada se odlučite za klasičnu crnu nijansu, sigurno će izgledati dobro uz svaki izgled (naročito zalizanu frizuru).

Aviatorke

Aviatorke su pravi klasici sunčanih naočara koji nikada neće izaći iz mode. Ove jeseni nose se retro modeli nalik na ono što je bilo u trendu sedamdesetih, a samo se pobrinite da pronađete par sa dobrom strukturom.

Vintage-Esque

Kada pomislimo na naočare za sunce u vintage stilu, posebno iz 90-ih, odmah nam padaju na pamet modeli koje su nosile zvezde tog vremena poput Dženifer Aniston i Riz Viterspun. Ovakvi modeli danas dolaze u svim oblicima i veličinama, a najelegantnije izgledaju (i najskuplje) naočare manjih oblika i jedinstvenih metalnih ramova.

Četvrtasta stakla

Još jedan oblik stakala koji "vrišti" quiet luxury. Ovakve naočare su veće, upečatljive, a opet, uspevaju da zadrže eleganciju koja ih ističe u odnosu na druge ramove.  Sa ovim oblikom ne možete pogrešiti, a naročito bacite pogled na opcije sa neutralnim staklima ili debljim okvirima. 

Cat-Eye

Omiljene "mačkaste" naočare još uvek su u trendu i trendseterke ne mogu da ih se zasite. Proslavila ih je Odri Hepbern i odaju utisak "bogate mame". 

Okrugle i oversized

Na kraju, ali ne i najmanje važne, na našoj listi sunčanih naočara koje odaju tihu luksuznu energiju su oversized okrugli oblici. Neviđeno su šik i kada je u pitanju ovaj model - što veće, to bolje.

Bonus video:

Maison Margiela mary jane cipele TikTok/zigs_mom