Dizajnerske "it" torbe dolaze i odlaze, a malo je modela koji se mogu nazvati pravim klasicima poput Gucci Jackie. Ova torba je dizajnirana 1950-ih i prvobitno je nazvana "Fifties Constance", ali nakon što ju je ikona stila Džeki Kenedi prošetala, dobila je ime po bivšoj prvoj dami SAD. Od tada je ova torba jedan od Guccijevih najprepoznatljivijih komada, a prošla je kroz brojna izdanja i reinterpretacije.

Kultni model su na pistu vratili Tom Ford 1999. i Frida Giannini 2009. godine, a Kejt Mos je u kampanji 2014. oživela trenutak kada je Džeki Kenedi nosila ovu torbu kao „štit” od paparaca. Alessandro Michele je predstavio svoju viziju torbe Jackie 1961 2020. godine, a imali smo priliku da je vidimo u debitantskoj kolekciji novog Guccijevog kreativnog direktora Sabato de Sarna prošlog petka na Milanskoj nedelji mode.

Na talasu popularnosti „old money” estetike, „kopije” modela Jackie preplavile su ponudu high street prodavnica, a našu pažnju privukla je tašna iz nove H&M kolekcije. Možemo sa sigurnošću reći da će klasičan, šik izgled ove torbe biti poželjan dugo vremena, a ako je vaš budžet ograničen, H&M-ova alternativa bi mogla biti rešenje koje tražite.

H&M torba kopija Gucci Jackie
hm.com 

 Bonus video

Tamara Kalinić nosi bordo torbu instagram/tamara