Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia, MONA Neki trendovi traju sezonu, dve pa nestanu, a neki komadi su večni. U drugu grupu svakako spadaju torbice sa detaljima lanca, koje se mogu nositi uvek i uz sve

Torbe sa detaljima lanca čvrsto će zadržati svoju poziciju u svetu mode, uprkos brzim promenama trendova koje se snažno odražavaju na modne dodatke.

Brzi osvrt na istoriju objašnjava stilski status ove torbe, koja se smatra trajno neophodnim delom garderobe. Godine 1955. Coco Chanel je dizajnirala 2,55 flap, torbu na rame koja se može pohvaliti luksuznim prošivenim gornjim delom, elegantnim preklopom i verovatno njegovom najistaknutijom karakteristikom: podesivim lancem.

torba sa lancem
Instagram 

Sam lanac predstavljao je veliko odstupanje od konvencionalnih torbica u to doba, omogućavajući ženama da imaju slobodne ruke.

skupa torba
Instagram 

Kako je vreme odmicalo, torbe sa detaljima lančića su postajale sve popularnije i ubrzo su počele da dominiraju svim sferama sveta mode, od gradskih ulica do modnih pista. Uzmite, na primer, revije Karla Lagerfelda od 80-ih do 2000-ih, gde su torbe s lancima bile u centru pažnje iz sezone u sezonu.

Dovoljno je podsetiti se savremenih stilova kao što su Saint Laurent's Sunset bag, Dior's CD Lounge i Gucci's Afrodite. I Chanel ide u korak sa njima i nudi ažurirane verzije pomenute torbe sa preklopom.

chanel torba
screenshoot/instagram 

U galeriji pogledajte 15 najlepših torbi sa lancem, stvorenih da se nose godinama.