Uz torbe i cipele, naočare za sunce s razlogom su omiljeni detalj koji naš look čine potpunim. Po uzoru na prošlogodišnje sezone, i ove nas očekuju uzbudljivi noviteti po pitanju ovog neophodnog dodatka u toplim mesecima, a pojedini modeli naročito su se izdvojili.

1. Retro modeli

Jedan od možda i najpopularnijih naočara su retro model crnih okvira i svetlih stakala u boji koja odiše duhom 70-ih. Nedavno je nešto slično nosila i Anđelina Džoli u Njujorku, a it devojke ne mogu da se zasite ovog aksesoara koji svaki outfit podiže na nov nivo.

Anđelina Džoli nosi retro naočare.
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Ukoliko ste dovoljno smeli da ponesete naočare retro vibe opredelite se za naočare u svetlo zelenoj ili žutoj boji. Ipak, iako su i večiti klasici podlegli trenu, ukoliko vi favorizujete neutralne i zemljanje tonove predlažemo modele koji će odlično pratiti čak i formalnije outfite.

2. Predimenzionirani modeli

Velike, veće naočare... Ova specifična silueta vrhunac popularnosti doživela je u 2000-im godinama, a kao što je danas slučaj s brojnim trendovima iz te ere, bilo je za očekivati i da će sunčane naočare predimenzioniranog okvira ponovno doživeti pet minuta slave.

3. Creeper naočari

I ove godine, popularni creeper retro model ostaje u fokusu modnih zaljubljenica. Klasičan četvrtast ram u braon ili crnoj boji biće vaš "kec u rukavu" za chic outfite, a dobro izgledaju kako uz sportske, tako u elegantnim varijantama. 

4, Mačkaste naočari

Dobre "mačkaste" naočari potrebne su svakoj ženi. Osim što daju posebnu draž outifitima, dobra strana im je i što fantastično pristaju svim oblicima lica.

5. Y2K naočari

Naočari od reciklirane plastike možda nisu najsajniji izbor kada je jako sunce, ali ne može se poreći da izgledaju neviđeno moćno i stylish. 

6. XXL Aviatorke

Dobre aviatorke uvek su dobro ulaganje jer ovaj model ne izlazi iz mode. Ove godine, za nijansu su popularniji oversized modeli.

7. Ovalne sunčane naočare

 Još jedan ram koji ide fantastično i sa klasičnim outfitima, tako i sa casual izdanjima kojima treba nešto da ih istakne.

I nasposletku, sve je na vama. Samo zato što su određeni modelu u trendu, ne znači da treba da odustanete od omiljenih naočara jer nisu na listi najpopularnijih. A ukoliko ste u potrazi za novim parom koji će obogatiti vašu koleksciju, pogledajte kakve modele sve možete naći u omiljenim highstreet radnjama:

BERSHKA Pogledajte kakvi že se sve modeli naočara nositi ovog leta.

Bonus video:

3 načina da nosite belu košulju ovog leta TikTok