Marama je a proleće važan modni dodatak stoga vam donosimo nekoliko zgodnih primera kako da podignete stajling na novi nivo. Načini stilizovanja maramom su gotovo beskonačni. Veže se oko vrata – usko kao choker ili opušteno kao ogrlica, a oko zgloba kao narukvica. 

Modne zaljubljenice upliću je u letnje talase u kosi, podvežu niski rep ili visoku punđu, obmotaju u turban. Nosi se i vezana u struku kao kaiš na omiljenim pantalonama ili farmerkama uz običnu majicu.

Nosi se preko maksi haljine ili oversized košulje, a ovih dana sve češće marame viđamo svezanom oko glave što je zagarantovan način da svaki outfit izgleda za klasu bolje!

Ženstveno i šik

I tu nije kraj – spretno vezana marama može postati top majica, takozvani scarftop, ali i modni dodatak modnom dodatku: skupljena u mašnu oko oboda šešira ili nonšalatno puštena niz torbu za pariški šik.

Pedesetih godina je marama simbolizovala glamur i ekstremnu eleganciju, svezana oko vrata, uparena s mačkastim naočarama i crvenim ružem, a legendarna Grejs Keli se dosetila savršenog trika i Hermèsovom svilenom maramom podvezala slomljenu ruku.

Devedesetih se nosila oko glave, oko vrata ili dijagonalno složena preko grudi u obliku topića, a poslovne žene našeg doba najbolje znaju kolika je moć jedne marame u individualizovanju strogo određenog korporativnog dress code-a.

U nastavku donosimo street style izdanja koja će vas inspirisati da odmah isprobate: 

Osmelite se na raznobojne dezene i svilene materijale.

Kombinujte dezene sa drugim modnim komadima.

Minimalistički outfiti u zemljanim tonovima su u vrhu trendova, a ukoliko im dodate maramu kao aksesoar, rešenje jednačine je čista 10-ka!

Bonus video:

Napravite top od marame za 1 minut Instagram/claudyamoreira