Prema rečima predstavnika web stranice Open for Vintage specijalizovane za preprodaju dizajnerskih komada, sve više vrhunskih dizajnera kopa po modnim arhivama kako bi stvorili novosezonske komade, a ova praksa zauzvrat je rezultirala pojavom novog talasa kupaca zainteresovanih za vintage komade s dizajnerskim potpisom.

"Vintage verzije it torbi na modnoj sceni dobra su opcija i kada govorimo o očuvanju okoline. Prošle godine na našoj stranici potraga za vintage komadima posebno se odrazila na prodaju torbica koje su činile dve trećine naše ukupne prodaje", ističu otkrivajući u koje se dizajnerske torbice danas najviše isplati uložiti.

Louis Vuitton

Kako ističu predstavnici stranice Open for Vintage, torbe s potpisom brenda Louis Vuitton prošle godine činile su neverovatnih 35 posto njihove ukupne prodaje, a reč je o trendu koji ne posustaje treću godinu zaredom.

Uglavnom je reč o modelima torbi sa istaknutim monogramom brenda, od kojih klasične verzije, kao što je model Pochette, danas imaju ogroman uspeh.

luj viton torba
Profimedia 

Isto tako, modni sajt Lyst nedavno je izvestio kako je Louis Vuitton četvrti najpopularniji brend u prvoj polovini godine zbog čega se veruje kako će se njegovim torbicama samo nastaviti povećavati vrednost.

Chanel

Kako se cene dizajnerskih komada iz godine u godinu nastavljaju povećavati, a naročito kada govorimo o onima s potpisom francuske modne kuće Chanel, vintage verzije istih po razumnim cenama postaju omiljen odabir većine ljubitelja mode. Osim toga, vlasnici kultnih Chanelovih torbi dobro su upoznati s činjenicom da na svojim modnim ulovima mogu itekako profitirati.

chanel torba
screenshoot/instagram 

Dior

Nakon što je protekle godine modna kuća Dior oživela svoj prepoznatljiv oblique uzorak, primećen je veliki porast prodaje vintage komada sa spomenutim uzorkom na čelu s različitim modelima torbi.

Gucci

Nakon što je dizajner Alessandro Michele na čelu modne kuće Gucci odlučio oživiti stare modele ovog kultnog brenda kada pričamo o torbama, potraga za vintage verzijama u stalnom je porastu. U prvom redu reč je o torbici Jackie čije su vintage verzije u modnim krugovima poslednjih meseci itekako tražene.

gucci jackie torba
screenshoot/instagram 

Prada

Prema stranici Vestiaire Collective, prodaja Nylon torbi s potpisom italijanske modne kuće Prada porasla je za 150 posto, nakon što su lansirane njene nove verzije u živopisnim bojama.

prava nylon torbica
screenshoot/instagram 

Hermes

I najmanje upućena osoba u modu zna da se najboljom investicijom u modnom svetu godinama smatraju torbe s potpisom luksuznog francuskog brenda Hermes, tačnije model Birkin 25 kojima je, samo u odnosu na prethodnu godinu, prodaja porasla za 185 posto, prema stranici Veistiaire Collective.

birkin hermes torba
screenshoot/instagram