Moguće je da se radi o NAJBOLJOJ PASTI U SRBIJI: Italijanski recept, ručno pravljena od posebnog brašna

Iza Marco Polo testenine čiji je ukus i izgled poput onih iz najboljih italijanskih restorana stoji Nemanja Đukanović – profesionalni kuvar sa decenijskom karijerom u zemlji i inostranstvu.

Wanted Marco Polo pasta; Autor: Vladimir Gašić

Nemanja je upravo radeći u jednom italijanskom restoranu došao na ideju samostalnog pravljenja sveže testine, pre nešto više od godinu dana.

Kako kaže, kao i u svakom biznisu na početku je bilo teško, ali kada ste okruženi ljudima koji vas podržavaju i razumeju vašu vizu, onda sve postaje mnogo lakše. Posao mu se razviotri puta više od samog početka.

Testeninu Marco Polo prave od durum semolina brašna koje sadrži visok procenat proteina što igra veliku ulogu u teksturi paste. “Kada bojimo pastu, to su isključivo prirodne boje koje dobijamo od spanaća, cvekle, kurkume ili sipinog mastila. Jasno se razlikujemo od drugih proizvođača time što je naša testenina sveža i kao takva se dostavlja na kućnu adresu. Kvalitet nam je uvek na prvom mestu”, ističe Nemanja.

 Ime brenda su dali po velikom trgovcu i istraživaču koji je iz Kine doneo testeninu i Italiju, dodaje on. “Postoje teorije da je testenina bila u Italiji još pre Marca Pola ali njegova priča je daleko interesantnija.”