VEČERAS NA DORĆOLU: Prva samostalna izložba NEMANJE BOGDANOVA

Večeras u 19 časova, u sklopu O3ONE Art Space-a, u Dorćol Platzu svečano će biti otvorena prva samostalna izložba grafičkog dizajnera Nemanje Bogdanova, pod nazivom Act Accordingly.

Nemanja Bogdanov 

U „Act Accordingly“ Nemanje Bogdanov poziva na razmišljanje o društvenim očekivanjima i njihovom ispunjenju. Svaki rad je zagonetka koja ima više odgovora koji zavise od onoga koji je rešava. Ako pobunu možemo definisati kao preispitivanje autoriteta, onda ova izložba nudi autorovo viđenje pobune.

Kroz svoj minimalistički pristup dizajnu Bogdanov stvara slike koje komuniciraju snažne emocije dok istovremeno otvaraju prostor za univerzalno tumačenje. Kako je studirao na Filozofskom fakutetu u Novom Sadu, autor inspiraciju delom nalazi i u filozofiji Emila Siorana, te kroz svoj rad produbljuje pitanje i usvrhovljenost ljudske patnje.

nemanja-bogdanov-izlozba-umetnost-graficki-dizajn-dorcol-platz-beograd
Nemanja Bogdanov 

nemanja-bogdanov-izlozba-umetnost-graficki-dizajn-dorcol-platz-beograd
Nemanja Bogdanov 

Nemanja je rođen 1989. godine u Subotici. Dizajnom se bavi od 2013., i radi kao art direktor u firmi StrikeGentlyCo. Živi i radi u Novom Sadu sa svojom devojkom Ninom i mačorom Jinxom. Veliki je fan UFC-a i James Blunt-a.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši