Vreme tradicionalnih modela poslovanja, slobodno možemo reći, davno je iza nas. Situacija je takva da je sve više onih koji i dalje, i nakon karantina, rade "od kuće", a broj remote pozicija je u sve većem rastu čak i u Srbiji. 

Međutim, rad od kuće ima i svojih mana, te ne čudi što je sve više onih koji biraju da makar nekoliko puta nedeljno rade van svog doma. Kafići su uglavnom prvi izbor, pogotovo kod onih koji vole da budu okruženi ljudima jer se tako osećaju produktivnije.

Kafići u beogradu u kojima može da se radi
Unsplash/Brooke Cagle 

Zato smo se potrudili da izdvojimo sjajne kafiće koji su idealni za remote poslovanja, gde ćete imati svoj mir i produktivnost, i to sve sa dobrom kafom ili klopom.

Meduza (Gospodar-Jevremova 6)

Ušuškan na Dorćolu i zamišljen kao svojevrsna bar-galerija sa radovima lokalnih umetnika i fotografija, kafić Meduza idealan je za one koji traže autentično mesto za rad. 

Ukusna kafa i kolači samo su dodatni plus, a ono što ćete primetiti na prvu je i da se na izvestan način gaji duh Barselone, pa možda to bude baš ono što vam je potrebno u dugim radnim satima, kada biste radije bili na plažama pomenutog španskog grada.

Krokodilov centar (Karađorđeva 48)

Krokodil kafe i deli ponosno zauzima svoje mesto kao jedini lokal u kome je konzumiranje duvanskog dima u potpunosti zabranjeno. Prostor je petfriendly, babyfriendly, book i laptop friendly, te je ovo idealno mesto kada i vaši najmanji članovi porodice jednostavno moraju sa vama.

Kafeterija (Kafeterija Magazin 1907 u Kralja Petra)

Jasno je da na listi mora da se nađe i najbrže rastući lanac kafeterija u Srbiji iz važnog razloga: Kafeteriju ćete pronaći u skoro svakom delu Beograda. Banovo brdo, Novi Beograd, Dorćol, ali i Borča, Autokomanda, Čubura, Fontana, Palilula – Kafeterija se smestila na čak 39 lokacija širom grada, ali i zemlje.

Akcenat smo stavili na Kafeteriju Magazin zato što ovaj lokal ima ceo sprat odvojen za vas koji tražite kafenasto i ušuškano mesto za rad.

Bistro bar (Vojvode Stepe 198)

Bistro bar je verovatno najšarmantnija kafeterija na Voždovcu. Prepoznaćete je po velikom muralu koji krasi jednu od fasada ispred lokala u ulici Vojvode Stepe.

Toplijim danima uživaćete radeći u baštici skrivenoj među krošnjama drveća. A svakog drugog dana na raspolaganju vam je odvojeni deo lokala, prostrani zajednički radni sto i mirna atmosfera. Svi oko vas biće tu sa istim ciljem – da im radni dan protekne produktivno.

Restoran Tri (Svetogorska 46) 

Lokal u koji ćete morati da dolazite makar dve nedelje uzastopno samo kako biste upili svaki detalj nesvakidašnjeg enterijera. Za dane kada je vreme malo lepše, preporučujemo da sa svojim laptopom zauzmete mesto u njihovoj natkrivenoj baštici. A za dane kada imate poslovni sastanak, smestite svoju ”kancelariju” uz masivnu kožnu garnituru.

Takođe, ovo je restoran autorske kuhinje, tako da štogod da izaberete iz njihove raznolike gastro ponude, sigurni smo da će vam dati dovoljno energije i užitka za ceo radni dan. Najbolji spoj posla i zadovoljstva.

Leposava bar (Velike stepenice 6)

U ovoj jedinstvenoj ulici dugačkoj svega 120 metara pronaći ćete retro bar Leposava, cenimo, jedno od vaših novih omiljenih utočišta za rad van kancelarije.

Enterijer je dovoljno sveden da vam ne odvlači pažnju od posla, ali i sa dovoljno specifičnih detalja na koje će vam pogled pasti i razbistriti radnu monotoniju. Topla preporuka!

Kafe Kozmetičar (Radoslava Grujića 25)

Šarenoliki ambijent ovog retro kafe-restorana na Vračaru prava je doza dopamina koja će vam razbuditi sva čula, čak i kad je dan izrazito siv. Nećete nikako biti usamljeni jer je ovo mesto skoro uvek puno vrednih pojedinaca koji su odlučili da upravo u Kozmetičaru rade ili uče.

Kafeterija Mlin (Bežanijska 41 / Kostolačka 49)  

Uvek užurbani i pun lokal u kome ćete se vrlo lako ubaciti u petu brzinu kada je reč o radu sa laptopa. Savršen balans stalnih gostiju koji su došli na prvu jutarnju kafu i onih koji su u cik zore već u maksimalno radnom raspoloženju.

GIR Café (Trešnjinog cveta broj 5)

GIR café zajedno sa GIR store-om predstavlja jedinstven konceptualni prostor. Minimalistički enterijer, te svedena paleta i elegantni dizajn celokupnog kafića ono je što nas vraća u ovaj originalni kafić.

Zoom Art Cafe & Photo Studio (Dunavska 78A)

Iako je primarno zamišljen kao fotografski studio, Zoom je i prostor za ispijanje kafe i rad. Time ovaj studio-kafe nudi jedinstvenu radnu atmosferu, a prvobitno bismo ga preporučili upravo kreativcima i umetnicima, s obzirom da ćete ovde sresti mnoge kolege iz različitih kreativnih oblasti. 

Veza (Venizelosova 20)

Kafić Veza predstavlja jedan od retkih u Beogradu koji se može pohvaliti isključivo veganskom ponudom na svom meniju. U obliju zelenila i uz ukusne veganske i vegetarijanske zalogaje, produktivnosti neće manjkati.

Bookastore

Booka je pre svega knjižara koja ima tek par stolova za sedenje i rad. Svojim ambijentom i mirnom atmosferom definitivno će vam pomoći da uronite u kreativne misli i fokusirate se na rad. 

Bonus video:

Intervju za posao TikTok