Slingback cipele apsolutne su gospodarice proleća i leta 2022. godine. Vratile su se u velikom stilu, i zbacile sa trona klasične salonke, a dame podjednako biraju kako one sa vrtoglavom potpeticom, tako i one sa nižom štiklom.

Zapravo, kojegod da odaberete, nećete pogrešiti, a samo je na vama da odlučite koji se model najbolje uklapa u vaš stil. Međutim, ukoliko želite da ove sezone budete potpuno drugačije i upečatljive, te ponesete obuću kakvu nema baš svako, možda bi trebalo da obratite pažnju na modele domaćih dizajnera, a ovo je naših top 10 koji će, provereno, obeležiti leto 2022.

1. NoD shoes

Nestvarni modeli koji će se uklopiti u svaki stil. Metalik, sa mašnama, bez, od prevrnute kože... kojegod da odaberete, jedno je sigurno - nema šanse da budete neprimećeni.

2. Valter shoes

Nezaobilazni Valter i ove sezone iznedrio je nestvarno lepe cipele koji će krasi cipelarnik ama baš svake žene. Romantične slingback cipele na vezivanje možete nositi na više načina, a baš zato što su modeli mahom ravni, garantuju udobnost, ali ne nauštrb atraktivnosti samog modela.

3. Ana Popović 

"Koje izabrati, koje kupiti", prvo je što mnogima padne na pamet kada vide fantastične modele Ane Popović. Mi kažemo - daj sve, a vi procenite koje vam se najviše dopadaju.

4. L-tab Belgrade 

L-tab Belgrade nas je iznenadio bogatim izborom slingback modela svih boja. Sa visokom i niskom potpeticom, sa mašnom ili bez... njihove cipele praznik su za oči i nestvarno romantične.

5. Bulibasha style

A sada prava poslastica za ljubitelje održive mode. Bulibasha polako ali sigurno postaje brend o kom se sve više priča, a nestvarni pleteni modeli savršen su dodatak vašim letnjim kombinacijama.

6. Solo obuća

"Veterani" kada je u pitanju kvalitetna i lepa obuća! Njihovi modeli odavno su među najtraženijim, a i ovog puta nisu razočarali svojim slingback modelima.

7. Tanja design shoes

Njihove romantične, živopisne cipele nema šanse da bilo koga ostave ravnodušnim, a jedni problem kod više nego širokog izbora slingback modela će biti koje da izaberete.

8. LILU shoes by Danijela Biškup

Da li Lilu može ikada da nas izneveri? Mi kažemo NIKAD, a u prilog tvrdnji pogledajte samo njihove fantastične sandale, ali i slingback model koji će svaki autfit pretvoriti u kombo za čistu desetku!

9. Shiiclothing

 Vrcavi dizajn cipela iza kojih stoji brend "Shiiclothing" definitivno će vam izmamiti osmeh na lice, te dobro obratite pažnju na njihovu bogatu ponudu i to ne samo obuće.

10. Obuća Maras

Elegantni i prefinjeni modeli slingback cipela ono su što ih izdvaja od mnogih, a u ponudi imaju i još jedan model koji će i te kako biti popularan ovog leta - slingback mokasine, te nije zgoreg da na vreme potražite svoj par.