Tokom 28, 29, i 30. aprila manifestacija „Zastave budućnosti” održaće se u Novom Sadu. Događaj će programski objediniti koncerte, izložbe, ples, performanse, predstave, aktivacije i radionice, na jednoj od najznačajnijih lokacija u gradu i prostoru autentičnog industrijskog nasleđa - Kulturnom distriktu. U kontekstu muzičkog programa, prva dva dana će biti posvećena džez maratonu, dok treći u fokus stavlja novi zvuk zemlje i regiona - četiri zvuka na četiri bine.

Ceremonija otvaranja rezervisana je za 28. april u 19:30 časova ispred SKCNS Fabrike. U Kreativnom distriktu moći ćete da čujete najbolji savremeni džez Srbije, ali i Evrope. Na bini četiri nastupiće drumbooty, Hauptman, Any Key Trio i Kijube. Ovaj svojevrsni džez maraton odvijaće se i na bini dva, gde će nastupiti sastavi Purple is the color i Arthur Possing Quartet, kao i Marko Luis. Pored muzičkog programa, realizovaće se i Prvi festival primenjenog pozorišta, festival uličnog plesa, tri izložbe i performans.

zastava budućnosti
Promo 

Idućeg dana, 29. aprila, održaće se seminar i modna revija, radionica digitalnog diskursa i diskusija odlaska ili ostajanja u Srbiji, kao i otvaranje izložbe i predstave. Muzički program je rezervisan za nu jazz i DJ nastupe – na bini 4 nastupiće holadnski sastav Frontile Vibers, mađarski klavijaturista, producent i DJ Abase i DJ Turbojazz iz Italije.

Poslednji dan “Zastava budućnosti”, 30. april je i vodeći u pogledu muzičkog programa. Na četiri festivalske bine čuće se “četiri zvuka” - nastupiće najznačajniji muzičari zemlje i regiona novog talasa: Skier and Yeti, Peki Pele, Fantom, Luka Rajić, KOIKOI, Sitzpinker, Xanadu, Ba$ha, Tam, Kene Beri, Nihil, Spejs Noksi, Bigru i Paja Kratak, Zoi i MickaLifa. Imaćete priliku da slušate i Piqued Jacks, bend Nemanja, Monohrom, Porto Morto, Koala, Šajzerbiterlemon, Sebastiana Schund, DJ Bend, No Filter i Rodjenog, Yusyus i Stevie Whispera i Feloneezyja.

Ulaz je slobodan.