Glamping je izvedenica iz engleskog jezika i doslovno znači glamurozno kampovanje. U pitanju je novi trend u svetu, ali i kod nas. No, ovo nije samo još jedan prolazni trend u putovanjima, već osnova novog odmora koju su doneli milenijalsi - u prirodi si i miru, ali sa svim komforom doma. Zvuči idealno za weekend escape, zar ne? Čekirajte jedne od ovih glamping lokacija i uverite se i sami u moje reči.

Buzzoffski

Jedna od prvih glamping lokacija kod nas jeste Buzzoffski, eko kućice u specijalnom rezervatu prirode Zasavica kod Sremske Mitrovice. Idejni tvorac, projektant i realizator je mlada arhitektica Katarina Škrbić, koja je praktično i donela ovaj trend u Srbiju. Obe Buzzoffski kućice su pet friendly, imaju udobne krevete, kuhinju, eko kupatilo (kompostnu wc šolju), društvene igre, knjige, radio, ograšeno dvorište sa hamocima, stolicama i roštiljem... I najvažnije - nalaze se u netaknutoj prirodi, sa kristalno čistim zvezdanim nebom kao savršenim završtekom dana. Iznajmite čamac, šetajte ili vozite bajs, ili jednostavno uživajte u spokojstvu i tišini ovog predela, sa komšijama konjićima ili magarićima. Savršeno za samostalan odmor, sa prijateljima ili porodicom. 

Lala Vineyard 

Ovo adults only glamping mesto se nalazi na Fruškoj gori, u blizini Sremskih Karlovaca. Uz pogled na vinograde, u ovim glamp šatorima dobijate i doručak, krevet, opremljeno kupatilo, bazen, sto i stolice. Piknik, šetnja, vožnja bajsa, joga, to su sve aktivnosti koje možete upražnjavati tokom vašeg boravka u Lala Vineyard-u. Jedini nedostatak jeste nemogućnost boravaka tokom zimskih dana.

Kamp-us  

Još jedno fruškogorsko glamping mesto jeste Kamp-us. Nalazi se u blizini Vrdnika, a u ponudi se nalazi deset vikinških šatora za dve osobe koji su opremljeni vazdušnim dušecima, jastucima i posteljinom. Tu je i bioskop na otvorenom, za potpuni ugođaj. U sklopu kampa nalazi se prostor za pravljenje roštilja i kotlića kao i klupe i stolovi tako da imate sve što vam je potrebno za jednodnevni ili višednevni boravak u prirodi. 

Kamp Bezdan

Ovaj glmap kamp smešten je na obali Velikog bačkog kanala. Pet friendly je, a u cenu šatora ulazi i upotreba roštilja i mesta za kuvanje, korišćenje veš-mašine i parking mesto. Od aktivnosti, pored šetnje, sportskog ribolova, možete voziti i kanu.