Kao jedni od najfotografisanijih ljudi na svetu, članovi kraljevske porodice pokušavaju da izgledaju što bolje u svakoj prilici.

Konsultuju vrhunske stručnjake za lepotu za preporuke o proizvodima koji održavaju njihovu kožu zdravom, podstiču mladalački sjaj i bore se protiv znakova starenja.

Od prirodne alternative botoksu do hidratantne kreme, ovo su proizvodi koje koriste slavni članovi kraljevske porodice koji uvek čine da izgledaju jednostavno besprekorno.

kraljica Elizabeta
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Na svojim fotografijama, pokojna kraljica Elizabeta je uvek sve očarala svojim mekim izgledom lica bez ijedne nesavršenosti.

Veruje se da je od svih krema najviše volela da koristi Eight Hour Cream Elizabeth Arden, koja košta samo 31 funtu, piše Dejli mejl.

Višenamenski proizvod, koji je lansiran još 1930. godine, navodno se prodaje svakih 30 sekundi širom sveta. Kraljica je navodno koristila kremu dva puta dnevno kako bi svoju kožu održala vlažnom i hidratiziranom.

U svojim memoarima "Rezerva" princ Hari je otkrio da je koristio omiljenu hidratantnu kremu svoje majke u neočekivanom području.

Tokom svoje ekspedicije na Severni pol 2011. sa ranjenim veteranima iz Avganistana, Hari je rekao da je zadobio promrzline na intimnim delovima.

„Probao sam neke kućne lekove, uključujući i onaj koji mi je preporučio prijatelj. On me je nagovorio da nanesem kremu Elizabeth Arden.''

princ Hari
I-Images / Zuma Press / Profimedia 

Zanimljivo, čuvena hidratantna krema koju je koristio je ista ona na koju se princeza Dajana oslanjala za ispucale usne.

„Moja mama ju je koristila na usnama“,priseća se on, šokirajući čitaoce svojim priznanjem.

Megan Markl, Kejt Midlton, kraljica Leticija iz Španije i kraljica Makima iz Holandije dele naklonost prema Biotulin Supreme Skin Gelu.

Hvaljen kao prirodna alternativa botoksu, za proizvod se kaže da smanjuje bore do devet sati.

Nemačka kozmetička kompanija Biotulin NBC Universal ponudila je Megan Markl naknadu od pet miliona dolara za pet sekundi reklamiranja sa njihovim botoks-gelom.

Kejtin šminker Karl Rej otkrio je da je Biotulin gel, koji košta 52,50 funti, jedan od njenih osnovnih proizvoda protiv starenja.

Karl Lagerfeld, koji je rekao da nikada ne bi ubrizgao otrov u lice, navodno je lično preporučio tu kremu i Kejt.

profimedia-0712671944.jpg
Miguel Cordoba / Sipa Press / Profimedia 

U intervjuu za Bulevar magazin 2016. godine, sestra španske kraljice Leticije Telma Ortiz Rokasolano otkrila je da kraljica nije ništa uradila na licu. Umesto toga, tajna njenog besprekornog tena je biotulin.

Prema proizvođaču, sastojak dobijen iz biljke parakres deluje kao biljni lokalni anestetik, smanjuje kontrakcije mišića i vidno smanjuje sitne bore.

Na listi je još jedna krema. Pčelinji otrov, vitamin C i protein placente nalaze se u Rodialovoj kremi i obećavaju da će promovisati mladalački ten. Ali još jedna "sitnica" koja pojačava sjaj lica privukla je pažnju Kejt Midlton. Naime, krema u sebi ima 24-karatne komade zlata.

Potencijalni kupci će biti oduševljeni kada čuju da je ova krema trenutno snižena sa 750 funti na samo 95 funti na tržištu Velike Britanije.

Danska kraljica Marija koristi domaći brend Ole Henriksen za negu kože.

Čak je pozvala vlasnika brenda u svoju rezidenciju, kako je on sam ranije otkrio.

„Na osnovu svog dobrog iskustva sa mnogim mojim proizvodima, pozvala me je u svoju rezidenciju. Smatram je neverovatno toplom, zgodnom i izuzetno lepom ženom, bio sam opčinjen njenim prelepim osmehom i neverovatnim osećajem za stil“, priseća se Henriksen.

Konačno, kraljica Kamila navodno favorizuje Silk Skin Bee Bee Cream, 39 funti, koja koži daje suptilan sjaj.

Izvor: Dnevnik.hr/ Wanted Vanja Pajovic