Često se smatra da muškarci baš i ne primećuju sitnice na ženama poput aksesoara, promene frizure (naročito ako je suptilnija) ili pak manikira. No, ako ih pitate za mišljenje, primera radi, o vašoj novoj boji noktiju, i te kako će imati komentar. 

Zato nas je zanimalo da proverimo i koji je od "hot" trendova manikira za 2024. njima po volji. A od svih boja za koje se predviđa da će biti najtaženije u ovoj godini, najveći broj muškaraca glasao je za naredne četiri.

1. Prirodne nude nijanse

Nude nokti su trend za 2024.
Instagram 

Ovako nešto nije nas iznenadilo. Nude nijanse su tokom 2023, naročito u drugoj polovini, bile vodeći trend, a svoju dominaciju nastavljaju i ove godine. No, u isti mah, neutralni tonovi uvek su bili jedni od omiljenih "jačem" polu. 

Nude tonovi su muškarcima omiljeni.
Instagram 

Kako su nam rekli mnogi koje smo pitali, suptilni stilovi sugerišu prizemnu, urednu, intelignentnu i marljivu ličnost, kao i nekoga ko je prirodno lep, te ne čudi što su im nude nijanse privlačne.

2. Crvena – bezvremenska elegancija

Crveni nokti su još jedan od glavnih trendova za 2024.
Instagram 

Još jedna boja koja je u vrhu liste najprivlačnijih muškarcima. U isti mah, tonovi crvene biće i dalje jedan od najvećih trendova u 2024, s tim što će u narednom periodu biti nešto veći akcenat na tamnijim tonovima. 

Muškarci kažu da "ta boja jednostavno privlači pažnju", te da izgleda "elegantno, zavodljivo, vamp". Crveni nokti se često smatraju simbolom samopouzdanja i smelosti, i odličan su izbor za one dame koje žele, nevezano za muškarce, da ostave snažan utisak.

Pročitajte još: NAJLEPŠE TAMNE BOJE ZA ONE KOJI NE VOLE CRNU, A IMAJU KRATKE NOKTE: Izdvojili smo samo one nijanse koje izgledaju skupo

3. Meke pastele nijanse – dodir slatkoće

Pastelni nokti su privlačni muškarcima.
Instagram 

Na trećem mestu su pastelne nijanse koje ostavljaju utisak zabavne ali nežne osobe. Tonovi poput "bebi" roze, lavande ili kajsija tonova takođe će biti jedni od najpopularnijih u 2024. a muškarci za ovakve nijanse kažu da "daju osećaj slatkoće i ženstvenosti", te ih povezuju sa nežnim, pristupačnim, prijateljski nastojenim devojakama. 

4. Tamne i misteriozne – privlačnost i intriga

Tamni nokti su na listi omiljenih mnogim muškarcima.
instagram/bbeautyofnail 

Lista nije potpuna ni bez tamnih boja koje su takođe jedne od omiljenijih suprotnom polu. Naročito vole tamne nijanse šljive, bordo, pa čak i crne, jer daju utisak misterije i sofisticiranosti i privlači njihovu pažnju.

Naravno, to apsolutno ne treba da znači da ćete svoj život i odluke prepustiti na milost i nemilost vašoj drugoj polovini, niti da prestanete da nosite stvari ili boje, samo zato što se njima ne dopadaju. 

Radite onako kako mislite i osećate da treba, ali nije zgoreg imati na umu i njihovo "mišljenje", naročito ako ste rešile da im privučete pažnju i na taj način.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

biab manikir TikTok/zhino_jaseem

Izvor: Wanted J. S.