Dok možemo da zamislimo da izađemo iz kuće bez šminke i da se osećamo prijatno u sopstvenoj koži, ne možemo da zamislimo situaciju u kojoj se osećamo doterano i elegantno bez lepog manikira. Uredni, elegantni nokti su suština prefinjenog izgleda svake žene, a za mnoge dame, statement manikir je postao svojevrsni zaštitni znak. Tako znamo koji stilovi i boje lakova nam se najviše dopadaju i aktivno pratimo trendove koji sugerišu kojim nijansama se poigrati kako bismo bili u trendu iz sezone u sezonu.

Tako su beauty stručnjaci odlučili koja su to tri nova 'IT' laka za ovu godinu, a koja su već veoma popularna u salonima za nokte. Već donekle u božićnom duhu, najpopularniji manikir su crvene, zelene i hromirane nijanse, a u nastavku donosimo malo Instagram inspiracije za sve tri opcije izgleda.

Zeleni nokti

Maslinastozelene nijanse su već ovog septembra bile veoma tražene, a popularnost zelene boje preneće se i na zimu - u tonovima šumske zelene i smaragdne. Ovi duboki, luksuzni zeleni tonovi su simboli Božića i često se viđaju tokom praznične sezone, a uz njih će nokti izgledati elegantno i ženstveno. Nešto svetlija od crne, ali ipak dovoljno tamna, ova opcija boje će se svideti svim ženama koje vole prigušene tonove na rukama.

Crvene nijanse

Crveni lak za nokte je apsolutni klasik i uvek mu se rado vraćamo. Svetle nijanse trešnje su posebno popularne ove godine, tako da svuda na Instagramu vidimo ovu jedinstvenu trešnja crvenu verziju manikira koja izgleda živopisno, a opet svečano - baš za nadolazeću sezonu Adventa. S obzirom da je vesela nijansa, podići će svaku odeću koju nosite. Popularni su i bordo crveni tonovi, za dame koje preferiraju nijanse nešto tamnijeg spektra.

Hromirani premaz

Manikiri sa hromiranim efektom dominirali su nail art scenom prošle godine, a biće traženi i ove zime. Ovo zapravo nije određena nijansa laka za nokte, već efekat koji se dobija hromnim prahom na nokte. Tako će se nositi hromirane crvene, zelene, zlatne i srebrne nijanse, a za ljubitelje elegancije opcija su hromirani, kao i crni hromirani manikir - sve će izgledati veoma efektno i privući pažnju na vaše ruke.

 Ako vam je ovo bilo zanimljivo, možda će vas zanimati: ZDRAVIJI NOKTI DUGOTRAJNIJI I OD GEL LAKA: Šta je BIAB manikir za kojim je 600 miliona žena poludelo?