Koliko puta ste pomislili, listajući Instagram u potrazi za inspiracijom, da su pojedine fotografije manikira definitivno fotošopirane jer nokti izgledaju suviše dobro, gotovo savršeno?

Međutim, šta ako bismo vam rekli, da su sve te fotke noktiju koje viđate u poslednje vreme na mrežama samo rezultat "skill-a", tačnije posebnog tipa manikira koji čini da lak izgleda besprekorno, a nokatna ploča duža.

Reč je o takozvanom italijanskom manikiru koji postoji već nekoliko godina, ali kao da je tek poslednjih meseci doživeo pravu popularnost.

Šta je italijanski manikir?

Italijanski manikir je potpuno zasnovan na optičkoj iluziji. Radi se o tako veštom nanošenju laka za nokte da ostavlja utisak dužih nego što zapravo jesu, tako što stvarate utisak da nema prostora između laka i kože.

Ova tehnika manikira se uglavnom koristi korišćenjem laka za nokte u jednoj boji (odnosno noktima koji su svi u jednoj boji) ili samo farbanjem vrhova noktiju u jednu boju.

Trik je takođe u tome da pri lakiranju kožicu oko nokta dodatno malo pogurate prema korenu nokta i u stranu, te tako oslobodite ekstra površinu nokta. Ključ je i da lakirate u pravilnim potezima, tako da se prelazi ne vide, a ovaj manikir posebno dobro izgleda u nude tonovima ili tamnim nijansama. 

Što se tiče samog oblika nokta, beauty stručnjaci tvrde da bi trebalo da bude nešto zaobljeniji od klasičnog Frencha, koji ima pomalo oštri, kvadratni izgled.

U svakom slučaju, ovaj način uređivanja noktiju dobro izgleda i na dugim i na kratkim noktima, a svima daruje dozu elegancije i čini da izgledaju skupo. A šta više možete i da poželite od manikira?

Bonus video:

puder nokti Instagram/mirandas_nailcreations