Pred nama su suvi i izrazito topli meseci, te je vašoj kosi, baš kao i licu i telu potrebna dodatna nega i zaštita, pogotovo ako se redovno farbate. U tom slučaju, verujemo da bi vam prijala promena zbog koje ne biste morali da svakog meseca odlazite kod frizera kako biste prefarbali izrastak. 

Reč je o tehnici koja je dobro poznata u salonima, a koja je spas tokom letnjih dana. U pitanju su sombre pramenovi koji su odličan izbor i za brinete i za plavuše, a ovaj stil omiljen je među trendseterkama i ponzatim damama. 

Sombre se opisuje kao "mekani" ombre, odnosno koristi se tehnika isticanja koja postupno posvetljuje kosu od korena do vrhova, ali to čini diskretnije od tradicionalnog ombrea. Takođe, kako je akcenat na pramenovima, ne tretira se cela kosa, zbog čega rezultat deluje prirodno, "osunčano". 

Sombre se od ombrea razlikuje i po načinu nanošenja pramenova - i dok se kod ombrea ona nanosi free-hand tehnikom, sombre kod načina apliciranja boje ipak ima određenu "strategiju", kažu frizeri za Glamour i boju kose opisuju kao šik, zabavnu i otmenu.

Ova tehnika farbanja kose zadržala je prednosti ombrea pa kosa deluje višedimenzionalno i kao da sadrži mnogo tonova, a pritom su prelazi "mekši".

Frizeri ističu kako je ovakva promena odlična ako želite samo nekoliko nijansi svetliji izgled ili želite li, pak, dodati "dubinu" kosi. Iz tog razloga je idealan izbor i za brinete i za plavuše, zavisno o efektu koji želite da postignete. Kao što smo već naveli, sombre je hit hit među devojkama čiji stil volimo pa ga odlično nose Hejli Biber i Rouzi Hantington.

Sombre, osim što pristaje različitim bojama kose, odlično izgleda i na raznim tipovima frizure. Tako ga možete nositi uz zavesa-šiške kakve su se nosile sedamdesetih godina, a sad dolaze u još boljem izdanju - sa laganim talasima.

Uz sombre sjajno idu lokne, a kako da postignete talase bez korišćenja figara, fena i pegled, otkrijte u nastavku:

Lokne bez pegle i figara Instagram/audreyvictoriax