Baccarat Rouge 540 od Maison Francis Kurkdjiana je cvetni miris za žene i muškarce predstavljen 2017. godine, a od tada se na listama najprodavanijih parfema sveta pozicionirao iz sezone u sezonu u top deset najtraženijih.

Rođen iz veštine parfemera i mudrosti nastale vremenom i iskustvom, ovaj parfemski ekstrakt je, za Francisa Kurkdjiana, vrhunac stvaralaštva. Radi se o zavodljivom, erotičnom i jakom mirisu savršenom za izlaske.

Baccarat Rouge 540 Extrait de Parfum pojačava moć i snagu tri akorda koji čine parfemsku vodicu (cvetni, drvenasti i sivog ambera), ostajući odan prvobitnoj inspiraciji.

Gornje note: gorki badem, šafran

Srednje note: egipatski jasmin, kedar

Bazne note: mošus, drvene note, ambergris

U svojoj najskupljoj Extrait verziji košta 89.305 dinara, a postoje i jeftinije varijante - Eau De Parfum do 70 ml košta 31.090 dinara u Metropolitan radnjama.

Uprkos visokim cenama, žene širom sveta, pa tako i u Srbiji su opčinjene ovim luksuznim parfemom te nema sumnje da ste da vrlo verovatno već namirisali u prolazu.

Koliko je popularizovan govore i brojne kopije – jednu ima i Zara. Čitav Tviter priča samo o luksuznom parfemu, a mnogi se pitaju da li je zaista vredan cene od 800e?

I dok mnogi tvrde da Baccarat Rouge 540 ostavlja trajan utisak, drugi imaju drugačiji ukus. Evo šta o Baccarat Rouge 540 kažu na popularnoj platformi za recenzije parfema, „Pun miris“.

„Ne shvatam pomamu za ovim parfemom. Pored toga sto mi izaziva glavobolju i mučninu, miriše mi prosto, cheap (jeftino)“.

Baccarat Rouge 540 obožavaju Srpkinje.
Instagram 

S obzirom na veliku popularizaciju ovog mirisa putem društvenih mreža, jedna devojka je odgovorila na komentare oni koji su skeptični oko pravih fanova.

"Ljudi moraju shvatiti da nas ima koji volimo ovaj parfem i da nije nikakav marketing u pitanju. Da evo vidjeli smo par reklama koje su nas hipnotisale da ga kupimo, a ne svidja nam se kako mirise, pa dajemo 200-300 e da “smrduckamo” na Baccarat. Ok ako ce vam biti lakse, tako mislite. Nije ni 540 za svakoga i hvala Bogu pa je tako.."