Kada je pre dve godine Dženifer Lopez izjavila da nikad nije ubrizgavala botoks, nastao je opšti haos na mrežama. Mnogi ljudi joj ni danas ne veruju, a latino diva tvrdi da rezultat njenog dobrog izgleda to što je veoma posvećena nezi.

"Pričala sam 500.000.000 puta, nikada nisam imala botoks, ništa nisam ubrizgavala i nisam se operisala", odgovorila je Lopezova da je radila botoks.

"Krema sa zaštitnim faktorom je zaista važna i to je bila jedna od mojih tajni lepote u tinejdžerskim i ranim 20-im godinama. Mama mi ju je stavljala kada sam bila beba kako bi zaštitila kožu od sunca, a ja sam to nastavila da praktikujem i kada sam odrasla i to je ključ uspeha. Svakodnevna zaštita od sunca, čak i kada u Njujorku nije bilo sunčano, je napravila veliku razliku na mojoj koži, smanjivši oštećenja od sunca", objasnila je slavna Dženifer, međutim poznata srpska doktorka Kristina Davidović, koja se godinama bavi estetskom hirurgijom, otkrila je koje zahvate je imala čuvena diva.

Uprkos tome što je Džej Lo demantuje da je bilo šta radila na sebi, dr Davidović otkrila je da pevačica redovno radi na zatezanju kože lice i na njegovom volumenu, te da je takođe radila usne i botoks.

"Dženifer Lopez osigurala je sve one delove koje je estetski korigovala - struk, butine i zadnjicu, a ako se sećate radila je liposukciju, lipotransfere i slično.", objasnila je doktorka Davidović.

Doktorka je objasnila da je Dženifer rođena sa lepim crtama lica i dobrom genetikom, ali da nakon 50. godine dolazi do postepenog starenja, te da je pevačica radila sve one tretmane koji dovode do zatezanja, odnosno smanjenja kože.

"Antiejdžing čuvene umetnice Džej Lo je dosta uspešan iz dva razloga - lepa je rođena (najpre mešani geni u okviru njenog porekla) a i počela je sve na vreme... Mi koji smo je krajem devedesetih i početkom dvehiljaditih prilično pratili, slušali njene pesme i gledali filmove, setićemo se da je uvek bila "jača" u butinama, ali sa pojavom najmodernije liposukcije, taj problem je postao prošlost i skladnost njene građe je bez greške...", napisala je doktorka na svom Instagramu i dodala:

"Neki pacijenti su mi rekli "ne vidi se da je nešto radila, ista je kao pre"... upravo je TO dobar antiaging, jer ne postoji opcija da 25 godina kasnije budemo isti kao sa dvadeset... Pre godinu-dve veliku buru je digla izjavom da ništa nije radila osim redovne upotrebe svoje kozmetike i iskazom "i am not that kind of a girl" za upotrebu botoksa, pa su se i doktori širom sveta oglasili i ovo činjenično opovrgavali...

dženifer lopez tvrdi da nije radila botox
JLo Beauty via Bestimage / Bestimage / Profimedia 

Jedno vreme je promovisala i ultrazvučno-posredovan antiaging Ultherapy tehnologijom kojom je održala zategnutu kožu i potkožu... Spekuliše se o operaciji nosa, pokušala sam da iškačkam razne informacije i da pregledam mnoge paparazzo slike iz ranijih dana, ali nisam sigurna...šta vi kažete?! Bilo kako bilo, treba da znamo da je cena "večne" ili bar dugotrajne lepote prilično visoka, ali je dostižna, mada i stvar prestiža..."

Pogledajte kako je Džej Lo izgledala nekada, a kako danas, te procenite samo koliko se promenila:

Collection ChristopheL via AFP / AFP / Profimedia, Shuterstock Džej Lo nekad i sad