Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SKORO SVAKA DRUGA OSOBA PRAVI GREŠKU S PARFEMOM KOJA UNIŠTAVA NJEGOV VEK TRAJANJA Uradite OVO i godinama će biti kao NOV

Da li ste znali da vek trajanja vašeg parfema je povezan sa mestom na kojem ga čuvate?

 Gde treba da se čuva parfem? Izvor: olena-sergienko-KPkR3e6BZG0-unsplash.jpg

Baš kao i svaki drugi kozmetički proizvod, i parfemi imaju svoj vek trajanja. Računajte da taj vek trajanja otprilike iznosi pet godina. Jednom kada više miris nije za korišćenje, promeniće note i neće biti toliko prijatan miris.

Spomenuti vek trajanja drastično se može smanjiti ako ne pripazite na mesto gde ste odlučili da držate svoj parfem. Mnogi tako omiljeni miris drže u kupatilu tako da im bude nadohvat ruke iza tuširanja i pre izlaska napolje. Međutim, to je velika greška!

Kako da parfemi traju duže od očekivanog roka trajanja?

U nastavku pročitajte nekoliko smernica s kojima će vaš parfem trajati godinama i godinama...

 parfem ne treba da se čuva u kupatilu Izvor: Shutterstock

Ako parfem držite u kupatilu velike su šanse da će se brzo pokvariti. To je zbog tuširanja i vodene pare koja imaju jako negativan učinak na sastav mirisa. Nije pametno parfeme držati u blizini prozora ili bilo gde su izloženi direktnoj sunčevoj svjetlosti. Kao što možete pretpostaviti, i to će ubrzati degradaciju parfemskih nota.

Generalno, pripazite da parfem ne ostavljate blizu izvora toplote kao što su na primer radijatori.

Povezane vesti

Parfemi treba da se čuvaju na tamnijem mestu kao što je ormar ili kozmetički ormarić. Neki kolekcionari parfema idu toliko daleko da ih drže u frižideru. Možda je to radikalno ako u svojoj kolekciji imate samo par komada koje ćete potrošiti za godinu dana.

Jedno je sigurno, parfemi na stamnijem mestu s hladnijom temperaturom trajaće jako dugo, a čak je moguće da budu sigurni za korišćenje i iza naznačenog roka trajanja. Odnosno, sve dok ne uočite da nešto nije u redu s mirisom.

Zaboravite na to da parfeme držite kao ukras u kupatilu ili na stolu, i odmah ga sklonite na prikladno mesto ako u njemu želite još dugo da uživati. Ili pak, ako imate kolekciju koju je nemoguće potrošiti u razumnom roku.

 parfeme bi trebalo čuvvati na tamnijim mestima Izvor: heidi-walley-m6sh2vS0Yjk-unsplash.jpg

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije